Tutorial : Masukkan emoticons-emoticons kedalam chatbox

Assalamualaikum.

Langkah pertama :

(cbox) Log in cbox korang. Pergi kepada options dan klik similes. pastu dia akan kuar seperti bawah neh.
(shoutmix) Log in SM > Pegi display masuk simileys




contoh emoticons yang telah azza masukkan. korang scroll dan klik new row. dia akan kuar satu row. korang tinggalkan jap dan pegi step yang kedua



contoh emo bagi SM.

Langkah kedua :


korang pergi link neh http://www.cute-smiley.com/ pastu pegi kepada mana2 emoticons klik dan amik Direct Link .


Bagi yang SM > scroll , amik direct link dan tekan button add


Langkah ketiga :


Save laa apabila berpuas hati. Selamat Mencuba :)

15 comments:

  1. tuto yg menarik...tQ atas perkongsian ilmu..mcm mana pulak nak bua yg mcm kat ats tu? yg home, cik zaza, miss zaza..kena tukar template lain ke..

    ReplyDelete
  2. memang bagus...saya tak terfikirpun nak buat seperti yg diajar....memang bagus sesangat nie..nak cuba la...

    ReplyDelete
  3. telaga buruk : yg home , cikzaza n navbar kat atas tu ke ?? nnt sy ajarkan keh :)

    ReplyDelete
  4. hafizi : nama awk macam nama abg sy.. kekeke.. sila2 laa cuba keh :)

    ReplyDelete
  5. cam nak try jer..hee
    tq aiza.:)

    ReplyDelete
  6. welcome akk akin :)

    ReplyDelete
  7. thx tuan rumah...

    (telaga buruk)- tukar nama baru..hehe

    ReplyDelete
  8. erk.. telaga buruk ngan para2 kan org lain2 ?? adesss.. peningnyaa

    ReplyDelete
  9. thnx sgt3!!tp nga try lg ni,,huhu

    ReplyDelete
  10. kekekke.. sma2 ecarl :)

    ReplyDelete
  11. thanks adik comel ;)

    ReplyDelete
  12. azza , thnx yepp . pqa da buat daa . hehe :)

    ReplyDelete