Tutorial : Menyembunyikan sejumlah banyak bilangan blog anda




Assalamualaikum..


Kali nie azza nak share lagi satu tutorial. kali neh pasal korang nak sorok blog personal yang korang buat. korang ada banyak personal blog n private ? tapi xtau nak sorak ? haa , saya ada caranya. Ikuti langkah satu persatu =)


Step 1 :

Log in blogger > msk edit profile > seterusnya tick pada 'Select blogs to display' (seperti rajah dibawah)





bila klik dia akan kuar satu window. nah , di situ korang pilih laa blog korang yang mana nak display. contoh dia ada kat bawah neh =)



Step 2 :

selepas tick tekan button save dan pegi kat profile korang. di sana nanti dia akan display mana benda yang korang save tadi. Cth : seperti gambar di bawah =)




Selamat Maju Jaya :)

16 comments:

  1. yg ni saya perlu..thnx ata perkongsian ilmu

    ReplyDelete
  2. ooopsie welcome si para-para

    ReplyDelete
  3. nk tanya...kenapa dekat blog to display tu hanya ada blog sya ajew...mcm mana nk msokkan listnya...help..help...

    ReplyDelete
  4. err.. sblum tu.. awk wat banyak ke blog ?

    ReplyDelete
  5. xdak laa...satu ajew

    ReplyDelete
  6. awk kan ada satu jek blog.. mmg satu jea laa yg kuar.. tu kan yg awk tanya ?

    ReplyDelete
  7. owh..0.o...btw...lain dri tajuk neyh :: mcm mana awak wat buat shoutmix awak kuar dri tepi tu ??

    ReplyDelete
  8. sy msh blajar ag bnda neyh.. nnt sy post link dia ke blog awk keh :)

    ReplyDelete
  9. okies...thank ya...menyusahkan ajew...>.,<

    ReplyDelete
  10. is hokeyyy.. welcome :)

    ReplyDelete
  11. Salam..dik aiza,
    sis nak tau adik ambik widget my visitor kat mana? :)
    akak minat la.
    nnt bagitau akak di komen blog akak ye? :)sgt hargai..
    terima kasih


    ^^

    ReplyDelete
  12. terima kasih,walaupun tutorial yg simple,tapi berguna pada saya

    ReplyDelete
  13. Lama cari cara nak sorokkon blog yang banyak ni!!

    Thanx ye Azza.. ;)

    ReplyDelete