Tutorial : Comment Moderation, Word Verification And Comment Notification Email




Assalamualaikum. Tadi dapat request tutorial dari abang para2. dia tanya camner nak buang word verification. Alang2 benda yang sama je dengan tiga picture atas niy, azza buwat tiga2 terus laa keh :)


1 : Itu adalah Comment moderation. Fungsi dia , kalau korang nak cepat tahu ada org komen or tak, dia akan kuar kat dashboard.


2 : Itu word verification di mana ia brfungi sebagai perkataan pengesahan dulu sebelum komen. Ini kan yg para tanya ? 0keh, kalau tak nak benda ini ada dalam komen . Jangan tick dekat word verification tu ea. Macam yg aiza wat tu :)


3 : itu Comment Notification Email kalau kita terima comments dia akan sampai terus ke alamat email yg kita letak kat stu. haa. kalau korang malas nak semak2 satu persatu komen kat dashboard di mana korang guna comment moderation , korang guna jek benda yg ketiga neh dan ingat , kalau korang betul2 nak jaga keselamatan comments guna jek benda yang prtama tu eh :)


jadik, selamat mencuba !

8 comments:

  1. terima kasih banyak banyak cik zaza....usaha cik tidak sia sia...



    setiap amalan di mulakan dgn niat...niat cik zaza nk tlg saya..cik zaza akan dpt ganjaran...


    tutor ni pasti berguan untuk sahabat yg lain...
    thx again to cik zaza...

    ReplyDelete
  2. Bgus la info cam nie..

    ReplyDelete
  3. thanks encik kamikaze :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous6:51:00 PM

    aiza...da jdi k x??
    check2..hehe,,

    ReplyDelete
  5. Cik Zaza,,miss z share tutorial awak kat dalam entri ini

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/03/benda-ini-menyusahkanlah.html

    ReplyDelete