Tips Putus Cinta dari Ukhti Azza

Assalamualaikum.


Hehe, janji kita HAPPY, salam jumaat, dah makan ke semua niy? Dah rest? Dah balik kerja belum? Kemana pergi bercuti bagi negeri timur? Sihat tak? hehe, siapa tak jawab, azza sumpah dia buasir malam niy okay? hahaha


eh eh, korang jangan cakap azza merenyam petang nie plak ya, azza sepuk korang nnt, hikhik, okay, mari kita terjah satu persatu tentang tips putus cinta ini, AMARAN : tips ini bukan suruh korang cepat putus okay? tips ini just nak tenangkan korang yang baru sahaja putus cinta, :P


jadi, jom terkam HAHA


  • Hentuk kepala dekat dinding
haa, ini adalah salah satu cara yang terbaik, kalau rasa frust sangat, better korang buat macam niy laa, pergi dekat dinding umah korang yang comel tu, selepas tu, rapatkan pada dinding dan hentuk lebih kurang 2 3 kali, bila korang dah habis ketuk tu cepat cepat laa ea bawa pergi hospital, check check kotkot ada barah otak ke apa, kalau ada tu, jangan saman azza plak okay? korang yang miang baca post azza niy, hahaha

  • Hancurkan kereta orang yang tersayang
Ini pun salah satu caranya, terpulang pada korang laa kan nak guna apa, kalau azza, azza guna lori angkat simen tu, berat gak tu, best, bila kena atas kereta, terus rosak? ea kan? HAHA, kalau kena marah dengan dia, jangan cari azza tau, dah korang yang gedik sangat nak baca post azza neh, hahaha


menarik bukan? nak lagi? okayokay, kali ini betul okay, azza bagi tips yang terbaik, hehe, tu mukadimah je k (:


  • jadi diri sendiri
bila korang dah putus cinta, kecewa, wujud sakitnya perasaan bila dikecewakan, korang jangan laa plak jadi diri orang lain, kang mak ayah korang tak kenal plak korang, ye dak? hehe, korang jangan make over muka korang tu dasyat dasyat, kang kalau jumpa dengan hantu, hantu pun berlari tangga dengan korang tau sebab dia jumpa orang yang lagi tak lawa dari diaaa. haaa.  hehe

  • anggap dugaan
mungkin jodoh korang dengan dia, tak berapa lama, neh kan dugaan, jadi dengan rela hati anggap ini semua dugaan daripada Allah taala okay? biasalah, Allah nak uji kita, mungkin kita tak ingat salah kita dengan Allah kan? jadi, mungkin ada hikmat disebaliknya. ada la tu pengajaran yang Allah nak tunjuk pada kita.

  • tabah
tabah. itu yang terbaik, tiada guna kalau kita makan hati dengan kejadian tu, dah nasib kita, jadi terimalah dengan baik, tabahkan hati, rest baik baik minda itu, selalu dekatkan diri dengan Allah, jangan nak marah bekas pasangan kita tu sendiri, mungkin dia ada alasan yang tersediri kan?


jadi, itulah sahaja, daripada doktor cinta azza, segala kesalahan harap dimaafkan, azza pun dah okay menerima takdir ini, inikan dugaan? terima dengan hati yang terbuka okay? hehe, jangan pernah nak salahkan orang lain? try imbas mungkin kesalahan tu bermula daripada diri kita sendiri okay? sayang korang.

8 comments:

  1. azza biar betol..
    gilerh ganas tips nie hehe...sabar ye..;)

    ReplyDelete
  2. @apezs shah

    hehe, azza always sabar tau (: tq btw

    ReplyDelete
  3. ngahahahaha! kite nak langgar die boleh T_T

    ReplyDelete
  4. Anonymous4:27:00 PM

    tips yg bwh tu je leh pakai ok..hehe
    ps/ nk tnya camne nk wat thumbnail fb,twitter kt sidebar tu ek? reply kt shoutbox klu x ksh..tq :)

    ReplyDelete
  5. ainul tak penah putus cinta.jatuh cinta sekali dgn husband terus kawen :)

    ReplyDelete
  6. @molmolla

    langgar je kalau brani, haha

    ReplyDelete
  7. @.sweet-ants.

    ekekek, okays, nnt me bg link k

    ReplyDelete
  8. @Ainul

    wah sis, tahniah ye, hehe

    ReplyDelete