Tutorial : memasukkan emoticons cute ke dalam post

assalamualaikum. ayuh truskan tutorial :D


log in blog > dashboard > new post


oke , bila korang duk prtengahan or tempat mana2 yang sesuai dengan emoticons yang korang nak letak tu , korang masuk sni hokey. http://www.cute-smiley.com/ atau http://emo.huhiho.com/


pastu korang pilih laa mana2 emoticons yang brkenan , klau amik emo dekat cute-smiley(dot)com korang just amik kod lam Code cho Blog oke , klau korang amik dekat emo(dot)huhiho(dot)com korang just amik kod lam HTML code oke =)


amik kod n paste laa lam post. siap !

14 comments:

  1. tutorial ni kalau buat screenshot lagi menarik. :D

    ReplyDelete
  2. kekeke , malas membeleggu diri ;)

    ReplyDelete
  3. thanks kak azza.. but ada sesuatu yg sya pelik.. knp sya wat kat blog tak naik pun cute emoticons.. yg ade code tu laa.. saye wat salah ke???

    ReplyDelete
  4. @Are-Nisa

    maybe kot, sbp smua nie mmg org leh buat, ekeke, try buat bbaik oke

    ReplyDelete
  5. oke lah kalo cmtuh.. huhu

    ReplyDelete
  6. kak azza, bukan semua blog boleh masukkan emoticans ke dalam en3 ke ?

    /hihi

    ReplyDelete
  7. @Suhaida Asyikin

    akk yg elder pnya, korang nie yang new post, mmg tak pat dah guna tuto akk nie :))

    ReplyDelete
  8. azza . pqa try buat ehh . cm menarik hati jea .. hehe . amek ni :) thnx azza

    ReplyDelete
  9. nak paste kat ne???????????

    ReplyDelete
  10. knp ta boleh ek ? yg klua kod tuh,,,azza,,,,help meeeeeeeeeee,,,, :'(

    ReplyDelete