Aku Blogger ! So What ???




Segmen abg ben ashaari kembali lagii, sangat sangat bestt, pandai abg ben niy bikin happy semua blogger, yay! hiks, nak join segmen niy? boleh KLIK SINI


Bermula dengan latar belakang saya


Nama betul Siti Nor Azah Bt Abd Rahaman, umur 14 tahun ( mengaku ) tahun depan PMR jadi rasanya blog akan dibiarkan sekali lagi * HAHA ramai orang kata saya dah matured so what? am i care? haha so crazy rite? stay dekat Kelantan, bandar apa? dekat facebook banyak, hehe, mmg asal orang kelantan, diberi pendidikan sekolah rendah dan sekolah menengah di sana juga, seorang sahaja perempuan dalam tujuh orang adik beradik, saya sahaja yang mempunyai blog dalam kalangan adik beradik *JAKUN dan saya seorang blogger tegar ketika berumur 13 tahun ( tak aktif ) sekarang baru kuatkuasakan balik. Ada saja link saya dekat sekolah dimana saya belajar, SAYA SUKA ANDA MEMBACA BLOG SAYA TAPI DIINGATKAN SAYA TAK SUKA ORANG CAKAP BELAKANG, jadi silent reader? wah, congrats SMKB, orang terdekat akan tau saya siapa sebenarnya, status SINGLE BUT AVAILABLE, titik.


Apa pendapat anda mengenai dunia blog ?


blog? satu ruang dimana seorang blogger atau insan tu berkongsi maklumat, idea atau pendapat, ada juga yang jadikan blog tu sebagai rutin harian mereka seperi diari, blog juga tempat orang melepaskan masalah dan amarah. tapi diingatkan juga, ada mata yang memandang jadi memang tak boleh nak luahkan seratus peratus.


Sepanjang anda menjadi blogger , apakah perkara positif dan negatif yang pernah anda alami ?

perkara positif? semestinya dapat ramai kenalan baru ( ada juga yang jumpa jodoh melalui blog ini ) hee, dapat berkongsi idea sesama blogger lain, bertukar pedapat dan lain lain, perkara negatif? hmm, perlukah saya meluahnya? tidak perlu rasanya sebab dia mmg teramat peribadi, sekadar keluarga dan beberapa rakan sera cikgu yang mengajar saya sudah laa yea, pahit getir ini dapat dijadikan pembekal di masa hadapan (:


Apakah blog ini hanya untuk mencari nama / glamour ?

jujur saya mengatakan, TIDAK, saya jadikan blog sebagai tempat untuk saya meluahkan masalah, sehari demi sehari saya mula belajar untuk mengetahui apa itu blog sebenarnya, blog adalah satu alternatif dan alat komunikasi seseorang kepada seseorang, contoh : A buat entri, B baca, B komen entri itu dan B pergi melawat ke blog A jadi B memberi, A menerima, A memberi, B menerima, sesama dapat untung kan? blog amat penting dalam kehidupan kita, lebih baik luahkan di blog daripada meraban tak tentu hala dan melakukan benda benda yang tidak berfaedah.



Banggakah anda menjadi seorang blogger ?


sudah pasti (: ini satu hadiah kepada kita yang bijak mengisi masa lapang, blog juga ialah tempat yang berfaedah untuk para pelajar yang sedang bercuti pada musim nov dec ini. baik brblog daripada buat perkara yang tak senonoh tu kan, ye dok? hehehe, SELAMAT BERAMAL !

Salam rindu,

64 comments:

  1. terjah blog awk pula..hehe..
    phigting!!blogging!! :)

    ReplyDelete
  2. segmen Ben ni ttg latar belakang blogger ek, hehe nk join jugak..

    ReplyDelete
  3. @luna

    yepyep sygg, cepat join ok? hehe

    ReplyDelete
  4. uish..awalnya ada blog..kite ada blog pun pas dah masuk u..haha

    kip it on

    ReplyDelete
  5. huhu.formalnyer entry nie.sesi berdialog rasenyer.^_^

    ReplyDelete
  6. datang sini jugak!
    singgah dari segmen abg ben!

    kite pon join jugak..
    http://magic-of-me.blogspot.com/2010/12/aku-bloggerso-what.html

    ReplyDelete
  7. saye juge org kelantan!!haha ape kaba ore kapong??

    ReplyDelete
  8. Rajin2 menulis blog tapi rajin2 juga belajar untuk PMR k

    ReplyDelete
  9. waaa..blogger mude ni..
    selamat maju jaya ok.

    ReplyDelete
  10. ngee..jemput join Ga yong yer

    http://www.alinacshoppe.com/2010/12/giveaway-kalau-saya-shopping-di-alinac.html

    ReplyDelete
  11. Wah2..hebat dia punya penulisan..lebih dr 100 perkataan nie..hehehe

    Salam kenal sayang Azza..

    ReplyDelete
  12. salam..
    waah masih muda remaja lagi ni..=)

    ReplyDelete
  13. ahaks...ore klate ruponyo...geng2 make budu la ni deh,heheheh...slmat berPMR taun dpn,hehehe...

    ReplyDelete
  14. @Zulfahmi Abidin

    hehe, mekaseh, saya suka buat brdialog, ngee

    ReplyDelete
  15. @AziE

    insyallah, terima masih iya nasihat, hehe

    ReplyDelete
  16. @Hishyamuddin

    hehe, muda apanya, separuh jagung dah pun, hehe

    ReplyDelete
  17. @ijatnuar87

    hehe, mekaseh yaa, aah, kelantan mari, hhe

    ReplyDelete
  18. hi darl...thanks ek terjah blog akak yg x seberape 2....datang lawat adik comel ni....=)

    ReplyDelete
  19. datang sini jugak.....f0llow...

    ReplyDelete
  20. melawat sini plak ...
    wahh... blogger muda ... tak taw la nanti umor20 tahun mcm kak ne tulisan dya mcmner kan (unexpected...lalala )
    ngeee
    keep it up k!
    ="D

    ReplyDelete
  21. hye.. tengs sudi sggh belog sy.. huh.. msih muda 14 thun dh ade belog..
    tp bangga dgn kamu.. pndai mengolah ayat.. hik3x..
    suka jwpn ntuk soalan - adakah blog ntuk mencari nama/glamor?

    ReplyDelete
  22. muda nye..hee :)
    akk dtg folow ye..terasa tua pulak..haha ;D

    ReplyDelete
  23. terjahh kat cni lak..
    woooahhh, muda lagi tuh..
    pewittt.. ^^

    ReplyDelete
  24. Semoga berjaya sbg seorang blogger.. datang melekat sambil meninggalkan kesan lekitan disini

    ReplyDelete
  25. wah...terperinci 2 penjelasannye..keep blogging!salam knal r ecah...hehe

    ReplyDelete
  26. keep blogging sis diorrr

    ReplyDelete
  27. lalalallalallalaa..
    hapi berblogging yarh!! ^^

    ReplyDelete
  28. @natasya

    blog buruk je neh kak, hehe, terima kasih singgah <3

    ReplyDelete
  29. @Miss SurferParadise

    hehe, harap sgt nnt umur 20 tahun, seua blog kita maju then tulisan saya dah bertukar laa kan ;p thanks singgah

    ReplyDelete
  30. @shiqin ghazali

    hehehe, mekaseh yaa tapi saya tak pandai sangat mengolah ayat, masih pelajar kan? hehe, thanks singgah ya

    ReplyDelete
  31. @efa nur

    takpa je, muda tua semua kawan saya hehe

    ReplyDelete
  32. @ all

    mekaseh yaa singgah, moga allah merahmati kalian, keep it up <3

    ReplyDelete
  33. muda lagi... bagus2x!!.. teruskan ya! :)
    satu lagi, awak pun tau tujuan awak berblog!.. bagus2x!.. :)

    ReplyDelete
  34. tanx dtg jenguk..suka sgt!=) muda2 dah pndi blogging ye..study smart kaiyh!sebaya adek i ni..

    ReplyDelete
  35. @Amirah Yusof

    yke sis? hehe, kim salam dia eh, tengs singgah <3

    ReplyDelete
  36. aii,, salam brkenalan...
    tahniah utk adek nie.. muda2 ag dah jadik blogger.. smoga trus success ea..

    ReplyDelete