Peritnya bila putus cinta



putus cinta? kecewa tak? ada rasa nak hentak kepala kat dinding tak? inilah rakyat kita, bila saja putus cinta, terus mood jadi down, terus saja tanak makan, terus sahaja frust, kecewa, heyy, penting sangat ke bercinta itu sebenarnya? best? amazing? ada rasa macam makan coklat hacks tak?


konon kononnya, maksud hacks, hanya aku cinta kamu seorang, hey, kat ayah mak ekau tanak cita sayang bagai ke? ada apa laa sangat dekat lelaki tu smpai korang pun jatuh cinta bagai kan. dia handsome? menawan? ke korang nak dekat dia hanya badan dia yang taf? or seksi? macam tu ke? aisey


Allah ituu maha adil, ada masa, ada banyak lagi peluang, belajar lagi baik daripada buang masa dengan CINTA, love is nothing bak kata teacher kesayangan saya, cinta dan sayang Allah lagi bermakna daripada cinta dan kasih kepada lelaki @ perempuan, itu lebih baik, fikir-fikirkan lah (:

11 comments:

  1. wahh...hehehe...
    dulu masa blaja,, akak pun fikir sama macam adik tau...selalu bg jelingan 'macam bagus' kat couple2,, kat kawan2 yang tgh hot bercinta...

    tapi bila da rasa sendiri pengalaman tu,, baru akak teringat apa yang akak rasa dulu...baru akak terfikir 'betul rupanya apa yg aku dgr n bca dlu...'

    apapun,, respect ngan adik..sekurang2nya adik ada pandangan adik sendiri pasal cinta...
    have a happy life yaa...
    ^_^

    ReplyDelete
  2. betul dik..bnyk dh berlaku kt dpn mata akk sndri aw..:)

    nice blog.. dik akk joint contest adik tu.. dh follow dik..
    see my blog oke.. dh bg link..tuk contest tu..
    hope follow sis balik :) dihargai :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous8:33:00 PM

    nice adik...

    ReplyDelete
  4. dear ... sape tak sakit bila da sayang kat owg 2 sgt2 .. tp kalu kapel ne kne persiapkn dri kiter gak .. owg 2 xsemestinya slame2 nye ngan kite.. btol x?

    and mostly owg frust ne ... take time nak bangkit balik ... xsmstinya putus cinta ... kalau kawen cerai pown sama .. ="D

    ReplyDelete
  5. Allah ciptakan seseorang mesti ada pasangan nya :D

    ReplyDelete
  6. @mOoN

    hehee, saya just menegur, saya sndri pn sdg berada dalam situasi niy sebenarnya, hhe, walau apa ua, mekaseh ya bagi nasihat, hehe

    ReplyDelete
  7. @Miss SurferParadise

    setuju, bunyi sedih je komen, trasa ea? maaf ea niy pengalamn azza selama 7 bulan bercinta, azza tgh berada dalam status niy, jadi tak salah kan azza kuarkan statement macam niy? hehe

    ReplyDelete