Tips Ceriakan Kekasih

assalamualaikum,


okay, jangan kata azza merenyam dan minta belas kasihan ya dengan post benda yang sebegini rupa, hehee, acctually tak, azza cuma nak berkongsi, nak sharing macam mana nak ceriakan si dia yang tengah merajuk, hehe, okays

nie hanya pendapat azza, kalau korang nak tiru, leh contohi, kalau tanak, terpulang laa ye, hehe, tips yang pertama :

@beri masa

okay, kalau kekasih korang tu nampak sahaja tak balas sms korang atau pick up calling korang, korang sabar dulu, mungkin dia tengah ada masalah ataupun fikiran dia tak berapa tenang, apa yang perlu korang buat? korang hanya bagi dia masa, biaq dia tenangkan diri dia, korang kena sabar, korang jangan pula tambahkan masalah dia, nanti ini dapat membebankan pikiran dia lagi, bagi masa yang secukupnya, percayalah, cakap azza, kalau kekasih korang tu tak miang dan suka pasang spare part di mana-mana, dia mesti akan cari orang balik ye (:


@tenangkan

okay, bila dia dah okay, sure dia akan cari korang, nah, inilah masa untuk korang dengar apa yang dia mahu katakan, korang kena dengar baik baik apa yang dia nak cakapkan, bagi nasihat yang padu, semangat yang kental, dan kekalkan senyuman, azza yakin kekasih korang tu takkan cari lain okay? hehe


@pinjam bahu

ya, tips yang sama macam di atas, korang lapangkan dada, pinjamkan bahu untuk dia luahkan segala masalah dia, korang jangan pula pegi menjampuk dan jatuhkan semangat dia, korang try peka dengan masalah dia ye, hehe

@ beri kata kata jiwang

bila dia alhamdulilah dah okay, nah, masa untuk korang bagi kata kata jiwang aka romanis, terpulang pada korang laa ye nak buat ayat macam mana yang penting berkesan, contoh azza bagi, akulah bunga, kau siapa? mesti kau monyetnya kan?


tergelak? hiks, azza dah brjaya buat korang tersenyum, jadi jangan ditambah lukai dan hati perasaan kekasih korang, malah korang kena praktikan bahawa dia akan sentiasa tersenyum jika korang akan bersama dengan dia, entri jiwangkah? kenapa dengan azza hari nie? sudah dilamun cinta? kahkahkah, abaikan je. saja nak sharing. kan sharing is caring :D

12 comments:

  1. azza : pupel geget bahu tunang..tu kira ceriakan kekasih kan :)

    ReplyDelete
  2. awk,jom join giveawy ni=)

    http://skyjuicemyself.blogspot.com/2010/12/nak-wat-jugak-tak-kire-smbil-hentak2.html

    ReplyDelete
  3. ex azza laki kan?? hehe, saja merenyam nk tanya.
    BTW, rasanya macam festyme baca post pompuan amik hari laki neh. selalunyer pompuan asyik post apa yg laki patot buat utk diorg... You're so different.. :)

    ReplyDelete
  4. hehe..sedang cuba melakukan yg terbaik utk si dia..tp bile bg kata2 jiwang dia gelak.. huhuk :(

    ReplyDelete
  5. @PuPeL

    erkk? hhe, tatau laa ygs

    ReplyDelete
  6. @Guntz

    hehe, yap, ofc boy, btw, tq dear

    ReplyDelete
  7. @luna Q jimat

    hahaha, ksiann, sabar jek laa ygs

    ReplyDelete
  8. lepasni awak letak la bnyak2 tips cinta ea..
    sy x de experiance..nnti kalu awk da bg tips senang la sy..

    ReplyDelete