Tutorial ; Cara Membuat Blog

Assalamualaikum..


hihi, just nak sharing, azza tau kat luar sana tu banyak kan yang tak tahu macam mana cara nak buat blog? okay, mari azza ajar ea sayang sayang sekalian, yang dahh ada blog, tahniah untuk korang, yang belum ada tu, keep up visiting my blog to know more about tutorial's blog okay?


okay, first of all, azza nak tanya korang, korang dah ada kan email? tak kira yaa email apa apa, gmail ke, dot com ke, dot com my ke, semua boleh okay, yang penting mesti ada email ;p


okay, first sekali, korang cari dekat google, blogger sign up , rujuk lampiran 1




haa, tu dia wajah lampiran 1, yakni tempat isi borang korang nak daftar ada blog, okay? korang isi laa bebaik tau, jangan gopoh gopoh, isi bebaik, tengok apa yang azza buat tu, hehe


*comel tak i buat? HAHA*

okay, jelas? then, korang tekan continue ya



nama blog, isi bebaik yaa, kalau tak isi bebaik pun takpa, tapi make sure inform i okeyh, senang i nak follow u all punya blog (:


pilih template yang terbaik, heee, memacam lagi boleh pilih, ini orang panggil classic template, nanti i ajar u all godek code HTML okay?


yayyyy, beloggg i dah siap, neh laa dia rupa rupa rupa bila blog korang dah siap, hihi



ehem, nampak tak nampak tak? okay, azza firza tutorial,, tak wujud na, korang jangan pula google tau, buat penat cari je, nie gimik ja, HAHA, saja nak tunjuk dekat korang semua, okay? good luck, tak paham, boleh tanya azza (:

Salam rindu,

21 comments:

  1. Anonymous11:35:00 PM

    tima kasih azza....
    skrng saya dh tau la nk wt blog....
    :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. terima kasih...\
    follow blog sy azza... :)

    http://syasyainina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. aliasarah9912:32:00 PM

    hbat lah .. hee ^^
    nice blog akk. :)

    ReplyDelete
  5. azza ! kite mmg tringin nak buat blog.. tpi tatau.. tibe2 terbace azza nak ajar buat blog.. huhu.. thanks.. nnt ape2 tnye azza tau.. hehe,,

    ReplyDelete
  6. @nadiah zamran

    yaa sayang, boleh aja, apa apa tanya k ((:

    ReplyDelete
  7. ouhh ! Tengs <3 just takk tauw nakk edit jaa lebeyh lebeyh .

    ReplyDelete
  8. thanks azza.. tp sy ada wat nama kiena packeer ngan happy new year kat blog title.. mcm mana nak padam yg happy new year tu?

    ReplyDelete
  9. @Kiena Packeer

    okay, nanti azza buat tutorial ok

    ReplyDelete
  10. dah ada blog.tp x thu nk edit die..jadi leboh ceria...
    ajar plz....

    ReplyDelete
  11. Anonymous1:43:00 PM

    nak kiss jew.. hik

    ReplyDelete
  12. Anonymous9:17:00 PM

    K thanks :) Tpi sebenanye tu semua kita dh tau.. tpi password die yg x terima2..! nnti akak ajarkan .. eh?

    ReplyDelete
  13. Akak, Thanks byk2 tau ! Sbb akak la, kita dpt buat blog nie..!akak, kita dh buat blog, nie die iranadhira12.blogspot.com
    Tpi kita x tau mcm mne nk edit die...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti tweet dengan akak :D insyallah akak bantu ,

      Delete