Dilema : Cinta atau Pelajaran.




cinta atau kejujuran atau kata nama lain, love or honour, ye saya tahu, saya tiru topik novel the prisoner of zenda, jadi, tak payah nak ulangi lagi tu okay. tu la novel saya tahun nie, ekeke


for me laa kan, as student, better ketepikan dulu cinta cintan cintun nie, bukan smua percintaan dapat bawa ke menara gading dan akhirnya dia la yang menjadi suami kita kelak, ingat, mencintai bukan semestinya dapat dimiliki, jadi jangan nak berangan lebih kau jantung hati aku, kau ku akan sanjung hingga akhirnya, tanpamu ku tidak dapat lelapkan mata, matamu yang cantik bagai, tak payah, buang masa sajork


as a student, study lagi seribu penting then bercinta, kalau nak bercinta pun, bercinta dengan buku, anggap buku tu suami kita, panggil lha buku tu apa jua pun nak panggil, sayang, by? baby? gila? momot? mimot? cimot? haa, panggil sahaja, then tadak sapa boleh rampas buku kita tu daripada kita kan?




apa konon2nya, mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang, alahai, kalau mandi tak basah keee? tidur tak lena? boleh sahaja kita ramai tengok, memalam kalau bukan maknya yang tidur awal, dia la, penat kan baru balik main bola sepak dan makan tak kenyang, makan tak kenyang nie means makan tak banyak, korang tahu tak, last last kalau makan tak banyak nie korang akan mati tauu, buat la macam tu haa,


jadi, azza nasihatkan, kalau nak bercinta, bercinta la sewaktu di menara gading, pepandai korang nak menilai macam mana ye,



Love,

22 comments:

  1. iye..betul tu...
    xperlu la bercinta masa belajar..better fokus study tu..lebih utama disitu...
    lepas da berjaya dlm pelajaran xperlu nk cari awek/pakwe..die akn dtg sendri...
    puas da sy kecewa dgn cinta & lps ni x kan mencari cinta ag..biar cinta dtg sendri..cewaah ayat...hehe..
    cukup la hati dihancurkan..xnk la hati hancur menghancurkan study plak..

    ReplyDelete
  2. @Kei Seichi

    stuju, allah dah tetapkan kita jodoh dengan sspa, jadi tunggu sahaja saat tu, saat tu pasti akan datang jua, apa yang pntg, biar cinta mncari kita okay, ekeke

    ReplyDelete
  3. hei azza.. wat entry ni khas untuk kamu ye..heheheh..
    btw..jodoh pertemuan ajal maut di tangan Allah..

    ReplyDelete
  4. Tak salah kalau nak bercinta masa belajar janji pelajaran dan diri sendiri tidak terabai. Mungkin pasangan anda boleh memberi dorongan utk belajar dgn lebih gigih. Manatahu kan!

    ReplyDelete
  5. @mekar

    sbijik cam nsht guru2, muahaha

    ReplyDelete
  6. @Azwa Azee

    haha, entri untuk sume, pngajaran, azza belajar dari ksilapan (:

    ReplyDelete
  7. haha baru je buat entry pasal ni

    http://nothingtobedisplayed.blogspot.com/2011/01/naluri-keremajaan-yang-meningkat-dewasa.html

    ReplyDelete
  8. betul tu, yg penting study dulu, yg lain2 ley ketepikan dulu, bile da bejaya nnti, org tu sendiri yg akan kejar kite.. :) xyah susah2 nk cri..ehe..

    ReplyDelete
  9. lepas mencapai apa yg kita impikan

    da berikan kebahagian pd ibu bapa

    baru pikir cinta

    =_=

    ReplyDelete
  10. kita boleh becinta dengan sesiapa pon. tapi jgn lupa, bukan semua yg kita cinta tu jodoh kita.

    ReplyDelete
  11. boleh jer nak bercinta masa study, janji reti paham bila nak study bila nak cuddling dgn pakwe/makwe. kalau hati/perasaan/bercinta dan belajar tak reti bahagi masa wisely, baik jangan. do one thing at a time.

    ReplyDelete
  12. betul!!!!
    guy very annoying lah!!!!
    belajar leklok eh

    ReplyDelete
  13. @Amanina

    hahaha, nak buat macam mana,

    ReplyDelete
  14. @niesz

    yepp, biar cinta yang cari kta, ececeh

    ReplyDelete
  15. @mr.syazwan

    yess, u are true (: lets our carier sucess first (:

    ReplyDelete
  16. @Naqib Mohamad

    yess, sokong, kena bahagi masa dengan betul tapi so merepek lha kalau kecik kecik dah bercinta kan? isk

    ReplyDelete
  17. adik blaja baik2 ye...jauh lg pejlnn kamu ni..
    hehehe

    ReplyDelete