Tutorial ; Masukkan signature selepas posting

Assalamualaikum..


Okay, hari nie azza nak tunaikan tutorial yang dah 2 hari tertangguh, post ditulis pada hari sabtu tapi di publish hari isnin, kenapa? sebab azza dah kejarangan update, ini post schedule ya, okay, korang tau tak signature tu apa?

signature tu tandatangan selepas entri, kira macam rutin harian buat dalam diari laa, bila dah selesai tulis kita akan tandatangan, haa, macam tu laa, caranya senang saja okay, memula korang masuk dekat sini


okay, dah masuk? bila dah masuk, korang pergi dekat sini, macam yang azza tunjuk tu ok




okay, nampak? boleh besarkan kalau tak jelas, then bila dah settle, sni plak korang g, siapkanlah segala jua benda yang dia mintak tu kan, bila dah siap, dia akan tunjuk macam nie ;-

okay, korang tekan pulak want to use this signature tu k


bila dah tekan, nie pulak yang akan keluar, pastu tekan HTML





okay, yang nie terpulang pada masing masing ok mana nak pilih, tapi yang azza nie, azza guna yang biasa dah, yang simple mimple pimple je, yang first, second tak try lagi, hehe


jengjengjeng, dapat da code, haa, nampak tu? then macam mana nak paste dekat post, haa, macam nie ya.



then, macam biasa laa pulak kan, log in blog > setting > formatting


okay, korang post ja, korang punya html code signature tadi tu di post template ya, semoga berjaya !

Salam rindu,

17 comments:

  1. asal tak boleh pon dik ?

    ReplyDelete
  2. camne nak letak button like nie erk?

    http://muhamadzaedi.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. ada coding my visitor tu x? nak leh? lau sudi bg kat komen kat blog sya ya. xpun email bighorn_87@yahoo.com. thanks sngt2

    ReplyDelete
  4. @dilanamasaya

    hah? tak boleh? ada something wrong nie kot, try leklok

    ReplyDelete
  5. @muhamadzaedi

    rasanya dah ada tutorial dah wat, leh tgk dekat tutorial okay

    ReplyDelete
  6. @SyerAgh

    hehee, tutorial post schedule 7 haribulan akan muncul ok (:

    ReplyDelete
  7. akak.. sy dh wat cm akak cita,.. but kenapa signature tu duduk kat ats post saya?? :( kalau akak nak taw.. tgk blog sy.. just tkn nama saya ek dan akak akn tgk sy punya blog.. hurmm..

    ReplyDelete
  8. favicon..saya tak berjaya lagi..
    fuhhh..nakcuba pulak yang nie..cantik ila tgk ada signature sendiri
    tenkiu for the info

    ReplyDelete
  9. thknz..mcm ne nk wat shoutbox..

    ReplyDelete
  10. Kak Azza , bila saya bukak link MY LIVESIGN tuh , kan kena tekan START NOW kan ? then nanti dye keluar WHAT DO YOU WANT TO CREATE TODAY kan ? Tapi bila saya bukak lain yang keluar , but dye keluar CREATING A NEW SIGNATURE OR FONT , then kite kena pilih samada nak 'Using the signature creation wizard' , 'Draw a signature straight to the screen' , 'Using a scanned image' or 'Create a personal font' yang tuh saya pelik .

    Sincerely from Srahh T :)

    ReplyDelete
  11. @Srahh T :)

    create a personal font syg :)

    ReplyDelete
  12. nk kene register dulu kew?

    ReplyDelete