Tutorial : Cara mudah tukar favicon

Hey, salam


mode : happy !


hari nie azza nak ajar korang macam mana cara nak tukar favicon dengan cara mudah, okay, korang tahu tak favicon tu apa? dalam bloggers baru, favicon tu bentuk B dia bulat tapi kalau azza punya dia berbentuk love, comel kan? bawah nieh ada gambar dia, haa, oke







senang je cara nak tukar dia, macam biasa, log in blog > design > edit HTML > tekan ctrl+f dan cari </head>


pastu di bawah </head> tu korang paste pulak code nie,

<link href='link favicon korang' rel='icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>


jadi, dia akan jadi macam nie okays

</head>

<link href='link favicon korang' rel='icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>



p/s : di dalam link favicon korang yang sudah dibold kan itu, korang masukkan code tu tau,, leh je nak cari code favicon di glitters-graphics.com :) easy je kan? selamat mencuba !


oke, bye !



Love,

29 comments:

  1. cool lah..
    tingin nak bt jga..
    tp mesti nanti x jadi.. tape tape na try
    thanx!!!

    ReplyDelete
  2. head tu memang susah nk cari ke kak syg ♥ ?

    ReplyDelete
  3. salam

    pernah buat tutor ni, thanx sharing =)

    ReplyDelete
  4. cantik giler icon love tue.. pandai adik abg sorang nie.. hehe!

    ReplyDelete
  5. tengs ! finally jumpe gak tuto nih
    :DD

    ReplyDelete
  6. salam, hye gurl. sis da try. tapi ta boleh laa. idk why

    ReplyDelete
  7. @superjuju

    tak dapat ? ada org jadi je buat :? :D dan expand dia punya code ?

    ReplyDelete
  8. @Azza Firzathank you very much kak <3 :D

    ReplyDelete
  9. @Azza Firzathank you very much kak <3 :D

    ReplyDelete
  10. @Chentaa

    link korang tu masukkan code tau, jangan masukkan link belog korang .

    ReplyDelete
  11. thank cayunk.. weee!! seronokk sgt dpt wat mcm2. kihkihkih

    ReplyDelete
  12. Anonymous10:15:00 PM

    x menjadi laa.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. menjadi :) cuba try lagi :)

      Delete