Tutorial : Cara meletakkan pesanan di bawah setiap post


okay, ramai jugak yang tanya macam mana na buat pesanan tuh, dengan penuh konfiden, hari nie azza nak ajar korang macam mana nak buat tu, okay, senang sahaja, kalau korang tak tahu apa itu pesanan pada setiap post. korang tengok bebaik gambar kat atas, tu ah yg dinamakan pesanan di bawah setiap post, oke


memula log in blog > dashboard > design > edit HTML


di sana korang TICK korang punya Expand Widget Templates, oke then search : <data:post.body/>

dan dibawah <data:post.body/> tu korang salin code nie, tekan CTRL + C untuk copy dan CTRL + V untuk paste .

<hr/><center>
<b> Pesanan anda (: </b>
</center><hr/>


pesanan yang diBOLDkan, korang tukar pada ayat korang sendiri, bila dah selesai, preview dan dah suka, silakan SAVE, jangan lupa komen kalau dah berjaya tau ==,




Love,

28 comments:

  1. thanks for the tutorial ..
    tp , saya buat tk jd la
    sedih betul :(

    ReplyDelete
  2. tkder pon code tuu.
    sedehnyer :'(

    ReplyDelete
  3. wahhh smart la tutorial..semua nya senang2..

    ReplyDelete
  4. @farah hanny

    cari yang berdekatan dengannya, tak pun awak guna yang terbaru kan ? hehe, azza guna older punya .

    ReplyDelete
  5. Waa...dah jadi ! thanks azza ! :))

    ReplyDelete