Tutorial : Cara membuat underline selected text .

Holla,

saja entri gedik nak buat, azza nak ajar korang macam mana nak buat underline text, alaa, yang double text tu laa, apa tak paham ? oke, nie cth dia oke .

azza sayang awak

haa, macam tu, kan dah ada garisan tu kan kat bawah ? nampak ? oke, untuk tidak bebelan panjang lagi, azza akan terus ajar korang macam mana cara nak buat underline text macam tu, oke, tengok bebaik ya, mudah, dan padat ! :)


log in blog > dashboard > design > edit HTML


dan di dalam edit HTML tu korang search : u{


dan di bawah u{ korang copy code nie :

border-bottom:2px double #F660AB;
}



jadi, dia akan jadi macam nie .


u{
border-bottom:2px double #F660AB;
}



yang code #F660AB tu code azza, kalau korang nak guna, ameklah, kalau nak tukar warna lain, silakan tukar ye :)


bila dah siap, save sajork :) senang bukan ? have fun .



Love,

8 comments:

  1. link smua 2 awk ambk kt mner??

    ReplyDelete
  2. kak azza , dkt html saye tade code tu la . mcm mane nih ?

    ReplyDelete
  3. wah boleh juga tulisane... Thanks ya jadi tambah ilmu ni..

    http://www.4m4rkh4n.blgospot.com insya Alloh ada juga ilmu tentang XHMTL... hehe

    ReplyDelete
  4. Okdeh.. membantu saya.. hehe
    Yang
    Mau buat tabel yang berbentuk seperti belang-belang zebra???

    Kunjungi <a href='http://4m4rkh4n.blogspot.com/2011/09/tips-membuat-tabel-zebra.html>http://4m4rkh4n.blogspot.com/2011/09/tips-membuat-tabel-zebra.html</a> ini ya.. jangan lupa komentar ya.. hehe

    ReplyDelete
  5. Thank you Ukhti, visit my blog !

    ReplyDelete