Alhamdulilah, result PMR



Azza throwback apa yang terjadi pagi tadi.


pukul 11 pagi , result dibahagikan, tahniah buat rakan seperjuangan Azza yang berjaya mendapat 8A dan 9A. Alhamduillah, geng Azza 4 orang , semua berjaya dengan cemerlang, Alia dengan Husna mendapat 8A manakala Azza dengan Wanie mendapat 4A4B =)


Lepas dapat result tu terus bersalam dengan semua cikgu, bahagia mungkin, itu hadiah Azza buat cikgu-2 tapi bagi Azza tu semua tak memadai kerana ya 3 tahun Azza belajar tapi hanya itu yang hanya dapat Azza hadiahkan, azza sedih, menangis di hujung bangku, telefon ma, ma lah orang pertama yang tahu :)


balik rumah , ma ucap tahniah, ma marah jugak mungkin kecewa, azza nampak air mata ma mengalir , air mata azza memang tak henti mengalir , ma pujuk hati Azza , azza sayu :') Banyak sms yang azza terima, panggilan yang tak dijawab, Azza malu nak angkat panggilan. Azza malu nak balas setiap sms.





Azza update status di facebook. Alhamdulilah, mendapat respon yang baik :> Azza bahagia sementara namun mungkin hanya sektika .


Azza mula rasakan azza trpinggir, yelah kan, Azza tak pandai, memang patut dia agung-2kan mereka, HUuu sedihnya. Walaupun azza sedih azza tetap bahagia dengan result tu , azza tersenyum :') ya, tersenyum, walaupun ada air mata yang menitik namun Azza bersabar.


kenapa azza tersenyum ? kerana ini hadiah kepada azza. azza senyum dalam kesedihan. nak tengok sesuatu tak ?




markah sebenar azza sepanjang azza berada di tingkatan 3 dan ini yang Azza dapat sepanjang 3 minggu Azza belajar bersungguh-sungguh

..

4A 4B , A english , pertama kali mungkin :') Alhamdulilah, tahun depan Azza layak masuk ke kelas sains tulen, alhamdulilah, luas juga hidup Azza di masa hadapan :') Kenapa Azza up semua ini ?biarkan ia menjadi suatu pengajaran kepada semua. Azza memang tak pandai ;) tapi itu yang Azza dapat, alhamdulilah :D

senyummm sokmo kann, nanti SPM kita buat terbaik! hehe


31 comments:

  1. congrate sis !
    keep it up ..
    masih ader spm ... cayok !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankies my dear, amin amin

      Delete
  2. tahniah!
    semoga akan lebih bersemangat untuk menimba ilmu :)

    ReplyDelete
  3. Hai dear Azza :)
    Btw, congrats sebab azza dah berjaya habeskan PMR.
    4A4B tu oke la sayang.
    PMR ni bukanlah penamatan hidup. Ia nya langkah untuk ke hadapan.
    Kita takkan selamanya jatuh dan takkan selamanya gagah berdiri darl.
    So, tak semestinya tak dapat 9/8 A tak berjaya dalam hidup kan?
    So, chill. Banyak lagi jalan yang kena tempuh.
    apa2 pun gudluck yeah sis. awak dah besar, nak masuk kelas science. hoooyah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai ibuemak =) thanks for comentting this post :) insyallah, azza akan usaha lebih pada masa hadapan. doakan azza yeah ? :D

      Delete
  4. tahniah...jangan sedih...Allah buat semua tu mesti ada hikmahnya.Dan post akak ni beri saya semangat untuk belajar bersungguh sungguh dan terima kenyataan.Thanks..Kuatkan semangat ye..All the best ^,^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sayang :) gudluck towards your study kay? alwaysss kejar ilmu. cheers

      Delete
  5. hai azza,tahniah.. tak mau sedih2 sangat..SPM ada lagi.Nanti buat betul2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai aida. thanks dear :) insyallah, azza akan buat yg trbaik sehabis bolehh :D

      Delete
  6. itu dah cukup bagus la dear .
    ini permulaan and ini pengajaran .
    untuk spm nnt mst azza rasa nak buat lebih bagus. so time spm azza mst kne lebih sungguh2 study ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeyh dear , thanks a lot. u give me an inspire ^^

      Delete
  7. congrats lil girl ;p jangan give up okey.4a tersangatlah okay..jangan rasa kecil dengan pencapaian kita.kalau kita rasa kita susah.mungkin ada lain yang lagi susah kan?tahniah2!!teruskan usaha untuk spm okey.form 4 bukan tahun honeymoon! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah , bukan tahun hobeymoon. hee. thanks a lot dear :D

      Delete
  8. jangan sedih2 dik..spm ada lg do the best. itu dh cukup ok kalau nk dibandingkan dgn kak nifa dulu, setakat 2A. tapi ttp boleh kuatkan semangat. Alhamdulillah, spm jauh lbh baik dr pmr, insyallah. jgn pk apa org kata asalkan kita tau apa yg kita buat tu takat mana. yakin dgn diri k.

    ReplyDelete
  9. 4A 4B bukanlah result yg terok... Boleh buat yg terbaek lg time SPM nanti... all da best

    ReplyDelete
  10. jangan sedih azza.. 4A 4B itu dah ok sangat.. itu rezeki dari Allah untuk azza jadi azza kena bersyukur, ada orang lain lagi yang tak sebertuah azza.

    nanti SPM azza pulun yang terbaik ok.. itu lagi penentu masa depan azza :) apa2 pun menuntut ilmu dengan ikhlas pasti ada ganjarannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeyh :D thankies a lot akk aida ^^

      Delete
  11. Hiii...Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion have a nice day...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai dear :) thanks yeah .

      Delete
  12. Salam kenal ..
    Niena singgah sini ye ..
    Niena sudah follow ..

    Follow blog Niena semula ya ..
    Niena akan buat GA 8 January 2012 (malam ni) ..

    Jom join !

    http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/hadiah-hadiah-untuk-ga.html

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum budak, tak bodoh la dapat 4 A tu..pandai.. tahniah yep.. tambah2 bi A..perh, gempak tu..PMR sebenornye takde ape je, nak tntukan cos kita untuk form4, and tntukan kita pindah sekolah ke idak..tu je pmr sbenarnya..yg penting SPM.. sekarang dah form 4 an.. dapat kos sains tulen? alhamdulillah..fokus kpada pelajaran..senior aku penah pesan lepas aku dapat result pmr..Form 4 bukan tahun untuk berhoneymoon.. yep, tapi aku tak dengar pun..ahaha.. berhoneymoon sungguh aku dengan dunia mayaku.. form 5 baru start pecut..sekarang tengah tunggu result..ak redha dgn kputusan yg ak dpt..sbb ak dah usaha yg terbaik time form 5..cuma aku rasa..kalau aku start dari form4.. komfem aku dapat kputusan yg sgt cemerlang..kah3.. yakin ja.. yg tu ja..saja nak story..btw, keep it up~ and yg pnting, belajo krana Allah..insyaAllah ilmu tu kekal..usaha itu penting.. selamat belajar ye..buktikan kt mak,ayah,cikgu,kwn2 n semua org yg kmu bleh! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam abang :) thanks for sharing that story. u make me up to teruskan study. thanks thanks a lot :) insyallah azza akan buat yg trbaik :) nak buktikan jugak azza boleh berjaya macam orang lain ! :D

      Delete
  14. Hai azza, sis pernah melalui saat macam ni, satu je nasihat sis, jangan putus asa. SPM tu lagi penting syg. 4A4B tu dah kira pandai. Bukan mudah nak dapat A lagi-lagi englsih dan sains. Setiap yang terjadi ada hikmahnya. :)

    ReplyDelete
  15. Kak Azza, Ade hikmah Di Sebalik itu :)

    ReplyDelete