Bakal Zaujku,

Assalamualaikum.Duhai bakal zaujku, Walaupun muka mu tidak ku kenali, walau namamu tidak ku ketahui, walau tempat tinggalmu tidak dapat ku kesan, walau aku tidak mengenalimu, aku yakin dan percaya, Allah itu Maha Adil dan Allah sentiasa menyediakan yang terbaik untuk kita berdua. Allah amat sayangkan daku dan dirimu. Disebabkan itu, aku masih tidak menjumpai mana-mana lelaki yang semenangnya dijodohkan untuk daku.

 ✿ "Sesungguhnya wanita itu diciptakan dari rusuk lelaki., bukan dari kepalanya untuk dijunjung, bukan dari kakinya untuk dijadikan pengalas tetapi dari sisinya dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan dekat dengan hatinya untuk dicintai." 

Bakal zaujku. Siapa pun engkau, apa pun pekerjaanmu, aku pasti akan tetap menerimamu kerana kamu sudah ditakdirkan Ilahi untuk terus bersamaku. Memimpinku. Mengajar ku mendalami agama islam. Menjadi bomba kepada segala air mataku. Menjadi peguam atas segala masalahku. Menjadi doktor atas segala kesakitanku. Menjadi imam setiap solat yang akanku lakukan. Menjadi tukang perasa akan masakkan ku. Menjadi ayah kepada anak-anakku dan menjadi zauj kepada zaujahmu ini. Semoga kita selamat diijabkabulkan. Amin Ya Rabbal Alamin.

Ikhlas :
Ukhti Azza

2 comments:

  1. Amin... Mudahn doa dimakbulNya. Like fanpages or blog juak geng... Myhabibysuperb.blogspot. Tqia

    ReplyDelete