" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "



Kenapa korang berblog ?
Motif pertama berblog sebab terlalu bosan dengan dunia facebook. Kali pertama baca post orang sudah jatuh hati. Maka, aktiviti blogging dijalankan. Jangan tak tahu, blog ini mampu mempengaruhi kehidupan seharian kita tau. Ya, sudah semestinya, okay, blog adalah satu alat komunikasi seseorang kepada seseorang, contoh : A buat entri, B baca, B komen entri itu dan B pergi melawat ke blog A jadi B memberi, A menerima, A memberi, B menerima, sesama dapat untung kan? satu lagi, dengan adanya blog, kehidupan kita akan bertambah ceria, masakan tidak, kita akan mendapat ramai kawan dan kawan itulah yang akan menceriakan kita suatu hari kelak ketika kita berada dalam kesedihan, tanpa kawan, hidup kita tidak akan bemakna jadi selalulah memilih kawan yang betul.


Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ?

mula mula, secara jujur, azza suka baca blog artis, satu malam, di tahun 2008, bertempat di seri kembangan, selangor, wujud lah blog usang niy, hehe, waktu itu blog zaza96.blogspot.com adalah blog yang sangat buruk je pun then disebabkan sibuk dengan pelajaran, terabailah seketika, sekarang baru kemaskini balik. Baiki sikit benda yang lama. Bersaksikan tahun 2011, blog ini aktif seperti biasa balik :)

Apa tujuan utama/asal korang berblog ?

Tujuan asalnya sebab nak menceritakan hal personal sahaja. Dulu blog ukhti azza tak lari daripada tulisan rEmpwitsnya sekarang sahaja bila dah dewasa sikit, tukar tulisan ke arah ibunda sikit. barulah dari segi penulisan, nampak matangnya kita. Blog ni amat penting dalam kehidupan kita, lebih baik luahkan di blog daripada meraban tak tentu hala dan melakukan benda benda yang tidak berfaedah. Blog juga adalah ruang dimana seorang blogger tu berkongsi maklumat, idea atau pendapat, ada juga yang jadikan blog tu sebagai rutin harian mereka seperi diari, blog juga tempat orang melepaskan masalah dan amarah tapi diingatkan juga, ada mata yang memandang jadi memang tak boleh nak luahkan seratus peratus.


Apa yang menariknya tentang blog korang tu ?

Menarik tentang blog ukhti Azza? Sebab blog ini penuh dengan cerita routine seorang muslimah. Penuh jua dengan tutorial blog dan tips tips menarik. Bercerita mengenai tips dan tutorial, insyallah, tips dan tutorial akan diadakan lagi. Sementara ni, tengok dulu yang lama okay?

Siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging?

Sumber inspirasi ? Rasanya kawan-kawan blogger yang lain sahajalah yang memberikan sumber insipirasi. Yang memberikan galakan sudah semestinyalah ibu dan keluarga. Alhamdulilah penerimaan yang baik dalam keluarga ini :) 


Cerita Azza sudah teliti bukan? Sekarang azza nak dengar pula cerita korang :) Korang singgah blog Azza, Azza pun singgah jua blog korang! Selamat beramal :D

84 comments:

  1. emmm..menarik tue..minah nie join blog sbb bosan ngan fb jek..nk join jugak la..boleh lagi ke nie?? keep it up ok!minah pown baru agy ngan dunia blog nie..chayok!chayok!

    ReplyDelete
  2. Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dear sebab singgah :)

      Delete
  3. Anonymous11:43:00 PM

    dari segmen yang sama..\

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  4. dr segmen lyssa =)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...follow sini..no.2721..
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalamwarahmatullah. terima kasih sebab singgah dan follow. salam perkenalan :)

      Delete
  6. dari segmen yg sama :)
    done follow http://puple96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  7. Salam :)
    Singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam :) terima kasih ya :)

      Delete
  8. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. Selamat Petang!!
    Miss z singgah sini :D

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam isya :) terima kasih singgah ^^

      Delete
  10. Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
    Hepi blogging .


    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. awak juga ya ^^

      Delete
  11. Eyqa datang dari segmen yang sama :) http://eyqahasnan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. hey dr segmen yg sama..rajin singgah2 lar..:) :)http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah singgah :) terima kasih ya :D

      Delete
  13. Anonymous5:56:00 PM

    Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. dari segmen yg sama :)

    http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. singgah balas kunjungan. comelnya blog awak
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. terima kasih awak :)

      Delete
  16. dari segmen same..bw ~
    http://sampaicucuratap.blogspot.com

    promosi
    t-shirt I AM BLOGGER RM30 including postage
    http://sampaicucuratap.blogspot.com/2012/10/i-am-blogger-t-shirt-for-sale.html

    ReplyDelete
  17. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  18. dari segmen yang sama ^^

    Done follow

    http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

    ReplyDelete
  19. Singgah dr segmen yg sama...

    ReplyDelete
  20. dtg dari segmen sama ^^

    http://nazlyizan.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. Tuan tanah maria dtg melawat ni..mari singgah kt blog maria sbentar..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html
    Terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah singgah :) terima kasih sebab singgah belog azza :)

      Delete
  23. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  24. Err. singgah sini. Nurul tak sombonglah akak :)

    ReplyDelete
  25. You have such a nice blog. I've read this awesome post ( seriously!) and you are followed :) http://fatinamiramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. singgah sini balek dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy singgah lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. takpa ^^ terima kasih singgah :)

      Delete
  27. FatihahAmsyar here.. dah follow awak semula.. thanks yee :)

    ReplyDelete
  28. dr segmen yg sma,,,bls komen^^

    ReplyDelete
  29. dtg terjah balas dari segmen yg sama. follow sini. 2739. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. hi,

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #2740

    ReplyDelete
  31. datang tinggalkan jejak...

    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/rak-buku-yang-awesome.html

    ReplyDelete
  32. #2741 . done follow you .. bls kunjungan anda

    ReplyDelete
  33. done follow.. follow me back k.. dr segmen sme..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiklah :) terima kasih singgah :)

      Delete
  34. hai.. eppy blogging ya :)

    ReplyDelete
  35. Salam Azza!
    MM datang berkunjung balas dari segmen sama..
    Follow sini skali lah #2747 ^^,

    ReplyDelete
  36. tq for visiting my blog,,, really appreciate it,, nice blog,, happy blogging,,, may ALLAH be with us forever :D

    ReplyDelete
  37. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  38. Anonymous12:19:00 PM

    singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  39. dtg singgah sini n follow balik :)

    http://leeya92.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  40. hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  41. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u ^^
    vsit my blog key... ^^
    kalau sudi follow la skli ek hehe

    ReplyDelete
  42. @intan : terima kasih dear :D

    ReplyDelete
  43. Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

    Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    ReplyDelete
  44. singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html

    ReplyDelete