Apa itu SEO?

Assalamualaikum.Banyak soalan yang azza dapat daripada post " Blog Popular " yang Azza post 3 hari lepas. Antara soalannya :

Apa itu SEO? Saya newbie, boleh terangkan SEO? Macam mana nak tingkatkan SEO? Penting ke SEO? Apa fungsi SEO? dan macam macam lagi pertanyaan yang azza dapat. entri pada kali ini, azza mahu menceritakan apakah SEO.


Seo ialah Search Engine Optimization. Seo ini berfungsi sebagai kaedah teknikal untuk mendapatkan ranking yang tinggi terutamanya carian di google. Jika anda pandai untuk bermain dengan Seo, berkemungkinan besar post anda akan menjadi ranking yang tertinggi di carian google. Tak faham? Ini contohnya :

Kepentingan SEO.


Seo memainkan peranan penting dalam kehidupan kita sebagai blogger. Kenapa? Sebab seo akan memainkan peranan untuk menarik visitor terutamanya dari Search Engine Optimization untuk menambahkan lagi pageview ke dalam blog kita.


Nak jadikan ranking blog kita yang pertama?

Bijak bermain dengan URL, bijak bermain dengan title, bijak bermain dengan content, bijak bermain dengan meta tag, bijak bermain dengan gambar.


Semoga anda berjaya ^^

No comments