Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com



salam semua. entri menaip 10 minit sahaja. dah lewat malam! hoho. kali ni giveaway dari saudara elihjapahar . so giveaway dari saudara ni berkisahkan tentang azam. yelah kan. tahun baru mestilah azam baru. ye kan? so azam azah tahun ni ialah ...... :D


AZAM:

azam azah tahun ni banyak. hahaa. salah satunya nak menang giveaway saudara kita ni. eh aci tak gitu? haha. azam ye. kalau ikutkan azam tahun lepas ada tak tertunai lagi. azam dua tahun lepas pun tak tertunai lagi. eh azam tiga tahun lepas pun tak tertunai lagi so pendek kata azam tahun ni nak tunaikan azam azam tahun lepas la. hahaa. boleh kan? okay okay saja je pembukaan entri orang kata.



AZAM UTAMA PALING UTAMA - NAK MAK SIHAT
azah duduk bertiga dengan mak. semenjak mak sakit, setiap kali solat azah doakan mak biarlah cepat sembuh. nak mak sihat macam dulu, nak mak happy macam dulu. nak mak yang banyak cakap, kuat, bersemangat tinggi :( Allah takleh bayang rasanya tanpa ma azah. korang doakan mak azah sihat sihat sokmo tau. mudahan mak sempat la tengok cucu-cucu membesar, anak-anak semua kerja, azah dapat jadi cikgu :( huuhu. sebak pulak tetiba.



AZAM LAIN :


1. Kerja dalam bidang
azam pertama tahun ni ialah azah nak kerja dalam bidang azah sendiri, English in communication. selama ni ada je kerja tapi kerja yang belum lagi masuk bidang azah. ada kerja kerani la, babysitter la, accountant la. hihi. kalau nak ikutkan kerja dalam bidang sendiri boleh aje tapi kena merantau lah tapi nak merantau tu susah sebab mak azah kan tengah tak berapa sihat. takpe, mudah-mudahan ada rezeki jaga mak, azah dapat beribu rezeki lain kan. allahumma aaamiin.


2. Zuriat 
azam kedua azah nak luaskan legasi suami azah. hehe. nak rezeki anak awal-awal. korang doakan azah tau :D azah suka budak. kihkih. tapi takpe, azah yakin. Allah akan berikan tapi mungkin tak sekarang kan sebab Allah tahu keupayaan kita sekarang dalam situasi ni di tahap mana :)


3. Umrah di Tanah Suci Mekah
azam lain in shaa Allah tahun ni nak tunaikan umrah dengan suami. korang pun doakan azah jugak ye. kalau diizinkan Allah, in shaa Allah ke sana lah. kalau belum takpe, mungkin belum rezeki kita lagi kan. kita jadikan ni azam tahun depan pulak. hehee.


4. Tambah aset
last azam, nak tambahkan aset yang ada. ada lagi nak beli aset yang lain tapi tak tertunai. in shaa Allah kalau ada rezeki lebih ada lah, nanti kite beli :D gitu. hehe.


apa apa pun, kena percaya. semuanya Allah dah rancangkan baik-baik dah. kalau kita plan A, belum tentu rancangan Allah tu A :) Allah akan berikan tapi tak sekarang. azah doakan korang pun dapat capai apa azam korang tahun ni ye :) jumpa nanti.





23 comments:

  1. Aamiin..in shaa Allah semoga semua azam Azah tercapai

    ReplyDelete
  2. semoga mak sis cepat sembuh...cikyan dah xde mak... hmmm. rindu sgt.. dah hmpir setahun mak cikyan pegi sis.. rindu sgt sgt sgt !

    ReplyDelete
  3. semoga mak azah cepat sembuh & azah dengan suami ada rezeki pergi umrah. :)

    ReplyDelete
  4. @Auni Sofea aamiin. in shaa Allah tq auni

    ReplyDelete
  5. @Nur Azian Jaafar be strong cikyan! i knew what u felt. sabar ea. kita doakan moga mak cikyan ditempatkan di kalangan orang beriman :)

    ReplyDelete
  6. Good luck kak Azah!! ^^ semoga semuanya tercapai! :)

    ReplyDelete
  7. Semoga tercapai semua impian dan azam Azah ya.. Fighting!!!

    ReplyDelete
  8. Good luck azah. Semoga semua yg azah azam tercapai.

    ReplyDelete
  9. @Mizz'strawery Smile terima kasih dear :D awak pun jom join samaa. hihi

    ReplyDelete
  10. @Noor Maizan aamiiinnn. yeahh fightingg :D

    ReplyDelete
  11. @Ana Suhana terima kasih awak. amin amin :D

    ReplyDelete
  12. Semoga tercapai semua azam azah. Ameen :)

    ReplyDelete
  13. gud luck untuk azam tahun ini
    jemput baca sha punya azam juga hee
    http://www.opzzpinky.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti azah baca sis sha ye. hihi

      Delete
  14. assalamualaikum..
    insyaAllah semoganya dipermudahkan urusan sis azah tahun ni. amin..

    ReplyDelete
  15. semoga azam tahun ni tercapai dengan jayanya. Setiap apa yang di usahakan pasti akan berjaya..Ameen...

    www.kickstory.net

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin. terima kasih atas doanya ye

      Delete
  16. good luck dengan azam awak :) saya doakan mak awak akan kembali sihat. saya pun nak pergi tanah suci. inshaAllah one day :) moga cepat dapat zuriat *wink*

    https://insyirahanorpiah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin amin ya rabbal alamiin. tq atas doanya sis :)

      Delete