Domain Bertukar dari Blogspot ke .Com

Alhamdulilah.


selamat datang azahrahaman.com
selamat tinggal zaza96.blogspot.my


dulu selalu berangan-angan kan best bila ada domain sendiri. al maklumlah, time tu students lagi masih belum mampu nak membayar. pastu jugak, kalau buat dulu mesti akan rugi banyak sebab bertahun ada blog tapi tak aktif. hehe.




sekarang bila dah bergelar pekerja dan isteri orang, dah mampu dah beli domain .com sendiri. why not kita tunaikan hasrat yang tak jadi dulu kan? hehehe. guna nama sendiri dan nama abah di belakang. :) tanda keseriusan dalam dunia blog kan. lagi pula, bilaa ada domain sendiri ni rasa macam gempak la sebab nama sendiri. lagi commercial gitu. haha


by the way, terima kasih untuk NetKL sebab realisasikan impian azah nak bertukar dari blogspot ke domain sendiri. yippe! domain azah dikenakan rm45 setahun dan upah pemasangan domain rm10. azah malas nak serabut kepala fikir DNS , server name apa bagai tu. kita upah je. cepat betul sevis netKL. yay. thank you NetKL.


amacam? okay tak nama domain azahrahaman? hehehe :D sekarang jom kita kejar trafik, pagerank dan alexa pulak. yeeaaah :D azah dah bertukar ke .com. korang bila lagi?



32 comments:

  1. Gempaklah Azah! Boleh share x mcmmana apply dgn netkl tu? Mana tau kami nak tukar jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you dear. nanti azah share caranya ea :))

      Delete
  2. yeayyyyyyy *big clap

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah tahniah ya...

    ReplyDelete
  4. Tahniah tau! ^^ Tunggu domain blog Hana spuluh tahun akan datang heee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa. tak lama blog hana pulak :P hihi

      Delete
  5. wahhhhh.. tahniah azah! azahrahman.com dah.. ada terfikir jugak nak tukar nanti, in shaa Allah bila-bila ada rezeki.. hehehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow slow belajar kakak aida. hehe

      Delete
  6. semakin maju ke hadapan. hehe

    ReplyDelete
  7. fuh, tak mampu lagi lah buat masa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe. slow slow belajar :D

      Delete
  8. wahhh...best nyaaa... mau juga.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. cepat berpindah ke domain .com :D

      Delete
  9. yeayyyy nak tukar jugak lah!!!

    ReplyDelete
  10. Terbaikkk... Bagus la letak nama yg bagus2 siap nama ayah kan.. Cikyan pon berangan nk ada domain sndiri.. Tp nnt dulu la kan...lewat sikit lg... Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. takpee. nanti giliran cikyan pulak tukar domain :D

      Delete
  11. kena rajin2 mnghadap blog la lps ni..best tu domain dot com, byk klbihannya..tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ye sis. kena rajin2 update dh la lepasni. hehe

      Delete
  12. nnt buat la tuto mcm mne nk tukar domain ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay cikyan. nanti azah buat tutorial :D

      Delete
  13. huyooo... dah dot com sekarang nie... tahniah la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyee. dah berpindah domain. terima kasih ea :D

      Delete