Food Review : Golden Egg Crunch KFC

assalamualaikum semua!


selepas cod di pengkalan chepa, kami berkesempatan makan KFC di airport pengkalan chepa, kelantan. sesambil tengok kapal terbang mendarat dan terbang kan. nak naik kapal terbang tak tahu bila, kita tengok jela dulu kapal terbang pelepas niat :P hiks


waktu di KFC, terfikir nak makan apa la ye. memang niat nak makan KFC di aiport pun, kebetulan jugak ada cod di pengkalan chepa, so sekali jalan je la terus kan makan di KFC. sampai di entrance KFC, tingkat dua aiport, azah terus order menu baru Golden Egg Crunch KFC. suami pulak order snack plate KFC je. kami dua dua ambil air milo je. sekarang kena pantang minum air gas dan berkabonat, so boleh minum minuman seadanya. 


servis KFC memang cepat. so dalam masa 5 minit dah dapat makanan. uniknya Golden Egg Crunch ni sebab takde  ayam original tau. nak taknak makan juga yang spicy. 

azah order Golden Egg Crunch dapat :
1. ayam spicy 2 pcs
2. wedges
3. kentang putar






tadaaaa! satu azah punya, satu suami punya :DD ambik gambar sebagai kenangan biasa lah. haha. yang Golden Egg Crunch azah tu ada daun kari dan rempah rempah yang digunakan. sebab sama sama dapat 2 pcs, jadi kami tukar je ayam. so dua dua la dapat merasa ayam Golden Egg Crunch dan ayam snack plate gitew. fair and square kan.


pendapat peribadi azah pasal Golden Egg Crunch?

azah boleh bagi rating 7/10 sebab rasa sama je macam ayam spicy yang lain. kalau beza pun sikit je. so azah boleh katakan tak berbaloi pun nak makan Golden Egg Crunch ni :)) suami azah dia suka ayam Golden Egg Crunch ni. dia rasa macam kaw ada rasa rempah rempah kan. kalau azah, tak berkenan la puloks. hehee. so next time, baik order ayam biasa je. murah pun murah kan :P


eh cite pasal ayam lapar la pulak! hahaa. padahal baru makan tadi. alahai. nak buat macam mana, kerja ni asyik lapar je :P entri ni di taip malam selepas makan malam tau. azah jadikan ia schedule post sebab azah kerja office hour dan cuti hanya hujung minggu sahaja :) korang doakan azah kerja elok elok eh. haha









ni lah resit kami. Golden Egg Crunch kena cas rm16.50 plus air milo rm1.60 dan suami snack plate kena cas rm15.80 plus air milo rm1.60. phewww kopak duit! next time la pulak makan sedap sedap. takleh makan sedap selalu kan zaman gawat ekonomi ni. hihi. bye korang! jumpa lagi. 


azah dah makan dah KFC golden egg crunch. korang dah ke belum? hihi


24 comments:

  1. Replies
    1. sedap tapi bagi azah, biasa je ayamnya :)

      Delete
  2. Pheww! Sebaik tak try lagi hahah maklumlah dah selalu sangat kecewa dengan iklan hehehe~ ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah dik. takyah try la. haha

      Delete
  3. nak try tp ayam kfc is too oily most of the time. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. oily sangat. adeh. tapi dah lapar, makan je la. haha

      Delete
  4. aikk asyik lapar jee nie.. mungkinkah?? *emoji monyet tutup mata hehehehe XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. lapo makan :P sian perut lapo. haha

      Delete
  5. Biasa tenguk iklannya kat tv,
    tapi belum sempat cuba try lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2 try tapi personally bagi azah, tak berapa sedap. hehe. mcm ayam biasa je

      Delete
  6. Ohhh.. kak aida tak pernah rasa lagi.. memang bisa je erhh.. x pe xpee nnti nak try.. ^_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah bagi azah rasa biasa je. hehe

      Delete
  7. Kami belum pernah makan tapi lepas baca review Azah ni, rasanya tak try pun takpe..

    ReplyDelete
  8. eiii cikyan baru ja nak cuba...tp xjd..tengok azah dah cuba dlu...eiii tak aci sungguhh! azah rasa mcm xok ka....harga mahal gak kans..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xok cikyan. azah rasa baik amik yang biasa je

      Delete
  9. tak berbaloi kannn! Better makan snack plate biasa je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 tu. better makan yg biasa je

      Delete
  10. saya sokong pendapat suami akak
    hahaha
    sebab saya suka ayam kfc golden egg nih

    ReplyDelete
  11. Dah rasa.. kulit je sedap.. isinya sama je macam sebelum ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. kulit je tambah bahannya. isi tetap sama. haha

      Delete