Hadiah Birthday Suami Sayang!

salam semua.

dua minggu lepas sempat la ke bandar. ada la urusan sikit. so suami pun ajak ke Al Ikhsan. suami nak tengok-2 kasut baru untuk futsal dan badminton katanya. yelah kan, kasut dah koyak, dah lama tak berganti kasut. so suami ke sana.


mulanya sampai Al Ikhsan, azah taknak masuk. yelah kebanyakkan barang2 lelaki kan. azah mana suka. haha. so nak dijadikan cerita. eh kenapa aku tak belanja je suami terus sempena birthday dia akan datang kan. nak sambut kemudian takut nanti busy dengan kerja :) so azah pun masuk la. intai2 mana la suami saya ni. haha.


jumpa suami dekat kasut, azah tanya berkenan ke? suami cakap berkenan tapi tengok2 la dulu. gaji tak masuk lagi kan yang bulan lepas. biasanya gaji masuk 6 @ 7 haribulan. azah pun senyap jela. awalnya plan nak suruh kawan suami je belikan kasut al ikhsan tapi tak reti la pulak nak bercakap kan. so kita beli jela sendiri. haha.






waktu suami dok tengok2 mana yang berkenan. azah cepat2 snap gambar dia. haha. tilik punya tilik,, suami tengok harga. macam mahal sangat. azah tetap kata takpe ambil lah yang mana-mana. pastu suami try dua tiga kasut. staff kedai pun sangat membantu. asalnya nak warna hijau tapi dah habis stok. so suami pun ambil je biru. azah tak kisah, asalkan suami suka.



selesai semua, dah puas hati, waktu nak bayar, suami cakap "pinjam duit mi dulu la, b tak cucuk lagi" azah pun diam jelah. haha. guna debit card maybank, eh tak berjaya. guna debit card bsn pun tak berjaya jugak. last2 pergi la bank berdekatan, withdraw duit dulu :D sebelum withdraw suami cakap pasal duit lepas2, azah terus cakap takpelah, tak payah ganti, mi belanja hadiah birthday. suami macam tak percaya, yelah benda mahal kan. azah bersungguh nak bagi dia lak tak percaya. haha. pergi ke ihsan balik, dan buat pembayaran. suami sengih je macam kerang busuk. haha. lepas al ikhsan kita balik rumah dah :)) nak kena rehat, esoknya dah nak kerja kan hari pertama. hehehe



Add caption




balik al ikhsan dia dok try try je kasut. amboiiii suka kemain! haha. lepas tu dia update status kat ig dengan status kat ws. amboiii suka ye!


apa apa pun, SELAMAT HARI LAHIR sayangku. maaflah hadiah tak seberapa. mi doakan moga2 hubungan kita kekal ke syurga Allah, dikurniakan anak anak yang soleh solehah, b dipermudahhkan urusan dan dipanjangkan umur untuk terus meniti dalam kehidupan bersama mi. i love you from the moon and back. aamiinn



17 comments:

  1. Happy Birthday buat suami kak Azah!! ^^ semoga happy go lucky selalu! :3

    ReplyDelete
  2. Wahh seronok la tu dpt hadiah kasut ye. Hihihi.. Bagus la tu amalkn beri hadiah. Blh eratkn hubungan suami isteri kan.

    ReplyDelete
  3. Amboi seronok dia dapat hadiah dari wife kan

    ReplyDelete
  4. Waduhh..hepi bday..and smoga hbngn suami dgn kak Azah berkekalan..^^

    ReplyDelete
  5. sha pun bosan kalau masuk al ikhsan haha bestnya dapat kasut baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. sbb kite tatau nak beli apa. haha

      Delete
  6. Wahh bestnya dapat hadiah. Cantik kasut tu.

    ReplyDelete
  7. smoga berbahagia hingga ke jannah azah.
    terus support BSN ye.

    ReplyDelete
  8. awwww so sweet..sekali sekala buat suprise

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiks. sekali sekala je kan birthday ni. apa salahnya :D

      Delete