#2 Tips Naikkan Pageviews dan Unique Visitors




Assalamualaikum semua!


semalam azah ada share maksud UV dan PV, dan tips pertama Tips Naikkan Pageviews dan Unique Visitors kan? jadi harini azah nak share tips kedua Tips Naikkan Pageviews dan Unique Visitors pula! jom check it out ~


#2 : Konsisten Update Entri Blog


percaya atau tak, kalau korang konsisten update blog, makin ramai pembaca yang korang akan dapat. nak istiqamah update tiga entri dalam sehari mungkin susah, apa kata korang try untuk usahakan update entri satu hari satu entri? kalau dah datang kebuntuan, apa apa pun tak jalan kan? nak tulis pun macam dah takde idea, so takpe, istiqamahkan satu hari satu update entri walau jalan cerita bagi korang tak menarik tapi dengan cerita tulah dapat tarik pembaca datang membaca tau.


azah, sis takde idea nak update apa
azah, bro buntu ni macam mana ye?
azah, sis kelu lidah tak tahu nak kongsi apa? 


dont worry esok azah ajarkan apa nak ditulis dalam blog. okay? kita sama-sama Naikkan Pageviews dan Unique Visitors kita okay? nanti azah sharekan dengan korang esok yee. free aje, azah ikhlas share! :) jumpa esok.




36 comments:

  1. aida sedang cuba up kat 1 entry 1 hari, azah.
    tapi tu la. kekadang terlupa.
    idea, cerita, masa --> ada. cuma bila da seharian kat umah ni, terlupa :)
    aida plak tak brape gemar schedule kan entri. dulu ye. skang ni, tak brape gemar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, slow slow asalkan jalan. hehe

      Delete
  2. In Sha Allah kalau free boleh singgah sini esok

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh meh selalu. pintu rumah blog azah sentiasa terbuka! hihi

      Delete
  3. Tips yg bagus azah.. kakak tgh usaha maintan sehari 3 entry...huhu

    ReplyDelete
  4. terbaek.. Insyaallah selalu update entry.. hehe

    Jemput singgah tgk entry terkini k.. :)
    1. SEGMEN JOM TUKAR2 BLOGLIST DARI EJULZ
    2. 11 MAC 2018
    3. Pertubuhan Kebajikan BAITURRAHMAH Kuching

    ReplyDelete
  5. Mesti azah tengah bizi gegiler.. ni. hik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa. bz cari idea nak update entri je

      Delete
  6. kalau tengah rajin tu 5 entri boleh update tapi simpan dalam draft lepastu post ikut hari :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. betull. buat schedule post kan

      Delete
  7. lagi tips lain please heheh

    ReplyDelete
  8. ni yang akan teruskan membaca di blog ni..

    ReplyDelete
  9. Sedang mencuba sehari satu entry tapi asyik terbabas je Azah..huhu

    ReplyDelete
  10. wuu nice tuto !
    anyway dah follow sini hehe

    http://purrrhana.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq anna. nt azah followback :D

      Delete
  11. kalu ikutkn hati mmg nk update sehari 1 entry tp sy kn sedar diri hahaha

    ReplyDelete
  12. Setuju! hehe masa Hana acah2 blogger aktif hari tu memang banyak peningkatan dari segi PV ^_^

    ReplyDelete
  13. Nak konsisten update tu yg bermasalahnya.hee

    ReplyDelete
  14. GV ada masalah kekangan masa. Tu blog GV lama tak update. Seperti akak katakan di atas, konsistensi tu mmg sangat penting utk tarik trafik kan kak. huhu.

    ReplyDelete
  15. klu dulu2 apa ja yg terlintas d fikiran sha akan update dlm blog even ayat 2-3 patah haha, tp skg dah xboleh sbb entry kena berkualiti kalau x kena tendang oleh adsense..tp sha mc nak try 1 entry 1 hari..hahah ke lautt

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe. slow slow blaja sis :D kena kembangkan idea :D

      Delete
  16. nak tips lagi please :)

    ReplyDelete
  17. sy rasa susah nak up entry setiap hari thats why sy target 15 entry per months

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun dah ok sis. 2 hari sekali kan

      Delete