Day 5 – What makes you different from everyone else?

Salam.


harini hari kelima kita buat 30 days challenge! hihi. kalau sesiapa kekeringan idea nak buat post apa setiap hari, boleh rujuk game ni di SINI. haa boleh menambahkan 30 entri post yang baru kan :D


apa ye buatkan azah different dengan orang lain? azah rasa sama jee dengan orang lain ni. hahaha. atau antara element yang azah boleh listkan untuk menunjukkan azah different dengan orang lain adalah ini :


1. nama Azah Rahaman


nama Azah Rahaman ni mungkin ada satu ni je dalam dunia. eh tetiba perasan kan. haha. uniknya nama Azah sebab nama abah Azah. kalau orang lain mungkin Rahman kan tapi abah azah namanya ialah Rahaman bukan Rahman. macam mertua azah nama Abdul Rahman. nama abah azah pula ialah Abdul Rahaman. hiks. ye ye nama abah azah dengan ayah mertua azah nak dekat sama. kihkih.


2. azah tak suka baca buku tapi suka baca novel 


azah kan ada sejenis peel azah tak suka membaca buku tapi azah suka baca novel. haha. waktu sekolah ada suka la beli novel novel. sekarang boleh baca novel online je. dalam sejarah azah pernah habiskan satu novel dalam masa dua hari. haha. novel apa tak ingat tapi halaman muka surat novel tu ada lebih kurang 300 pages. fuhhhh dalam masa singkat boleh habiskan bacaan tu tau! tapi azah mampu ke baca 300 pages al quran dalam masa singkat? *muhasabah diri :(





3. azah tak pernah ada alarm clock


seumur hidup azah, azah tak pernah ada alarm clock. banyak design yang menarik kan. pelbagai bentuk dan gaya tapi satu pun azah tak berkenan. azah ni sejenis tidur mati. kalau dengar suara mak baru automatik bangun. hahaa. tapi kekadang set juga la alarm guna handphone. kalau nasib baik dengar la alarm. kalau dah penat sangat, tak dengar apa. sungguh! haha. tidur itu kan nikmat. so kita hayati la betul2 kan :D





4. azah tak suka bunga


azah bukan sejenis perempuan yang sukakan bunga. time bercinta cintan dengan hadi dulu pun, mujurlah dia bukan suka memberi bunga untuk azah. entahlah, memang la bunga tu lawa tapi tapi entahlah. i dont know. bukan taste azah kot. blog azah memang ada nampak bunga-bunga sikit kan. tu untuk penyeri mata je. haha. tapi kalau depan mata in the reality, no no no azah bukan pengemar bunga.



rasanya tu jelah kot yang membezakan azah dengan orang lain. yang lain2 adalah normal je kot ;'D apa pulak perbezaan korang ye? ada team yang sama macam azah tak? hihi




18 comments:

  1. Samalah Hana tak pakai alarm clock... Mrs.Father baru bukak pintu Hana automatically bangun macam kena renjatan elektrik hahaha ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah. kannn. kalau ayah berdehem pun kekadang auto dah bangun. haha

      Delete
    2. Kejap... hahah typo pulak! *Mr.Father* hahaha! Cover jap! :3 heee :D

      Delete
  2. high five * atie tak suka bunga jgk

    ReplyDelete
  3. ye la tu.. nanti buah hati bagi bunga senyum sampai ke telinga.. haha

    ReplyDelete
  4. Samaaaa! I pun tidur mati sampai roommates bengang diorang yang kena tutupkan alarm i. Haha but I lavvv flowers :)

    I baru follow sini :) Jemput followback and comment my latest post
    http://fallensecrets.blogspot.my/2018/02/act-your-age.html

    ReplyDelete
  5. Saya suka bunga tapi takde orang nak kasi..sedeh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. sabarrr. nanti ada la yg bagi

      Delete
    2. Haha..yakin je ada yang bagi, berjanggut dah tunggu orang nak bagi ni

      Delete
  6. wah
    jarang jumpa orang perempuan tak suka bunga nih
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. mmg dari kecik xsuka bunga :D

      Delete
  7. Oo x suka bunga rupanya.. kagumlah azah xpenah guna alarm.

    ReplyDelete