Lunch di Uncle Jack Fried Chicken, Giant Superstore Tunjong, Kota Bharu

Assalamualaikum semua!



Lepas balik dari bazaar tok guru, perut dah minta diisi. kesian anak cacing dalam perut dah keriuk keriuk kan. haha. so seperti azah mention di entri SINI, azah ke sana sebab nak cari makan kan tapi sayangnya Uncle Jack Fried Chicken ni ada di Giant Tunjong je. so takpe, maka kami merempit laki bini ke sana.


Sampainya waktu lunch macam tu. ramai sangat orang. haha. gigih kan sepanjang jalan dari bazaar tok guru ke giant tunjong banyak kedai-kedai makan tak berhenti pun. nak jugak makan Uncle Jack Fried Chicken ni. hiks.


so, sampai sana seat tiada yang kosong. mulanya azah dengan husband sama-sama beratur dengan harapan lepas order dapat la kerusi kan. sekali dalam tengah beratur, rezeki ada seat kosong, terus azah pergi cop seat, suami je beratur nak beli makanan.






cuba teka mana suami azah? haha :P



ramai kan yang beratur? yela time tu waktu lunch sebenarnya so ramai la orang. lunch + weekend, mesti la ramai kan. so kita tunggu jela bila la makanan nak sampai ni, perut dah lapar. hahaa. dalam 10 minit camtu, makanan sampai! yay.




korang tau tak macam mana rupa Uncle Jack Fried Chicken ni? dia macam KFC juga tapi tak macam KFC. haha. sama sedap je dengan kfc. betul azah cakap, tak tipu pun :D azah dengan suami sama-sama ambil SET B - ayam 2 ketul, nasi semangkuk, sup + milo iced. nyum! tiba-tiba lapar pulak tengok gambar ni. haha.



so far okay la, azah berpuas hati dengan Uncle Jack Fried Chicken. 4.5/5 star! yay. nanti kalau ada rezeki lebih nak try burger dengan pizza Uncle Jack Fried Chicken pulak. dengar katanya sedap. korang ada try tak makan dekat Uncle Jack Fried Chicken ni?



28 comments:

  1. mmg sedap uncle jack ni..
    murah pon murah .. ^^

    ReplyDelete
  2. Honestly lah kan... family Hana lagi prefer Uncle Jack ni dari KFC hahah >_< tapi Hana prefer Kepci T^T hmmm...

    ReplyDelete
  3. baru pertama kali dengar..

    kalau sedap seperti KFC..

    memang berbaloi sangat tu

    ReplyDelete
  4. sama tapi tak serupa KFC tapi sedap dan murah kan..

    ReplyDelete
  5. x pernah lagi rasa uncle jack fried chicken ni..

    ReplyDelete
  6. Tak pernah dengar UNcle Jack. Hihi. Ada ke ek kat area Shah Alam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak tak sure sis ada tak branch dia kat situ. hehe

      Delete
  7. xpernah try lagi uncle jack
    nampak sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap. nanti cuba la

      Delete
  8. uncle jac ngn kfc.. lebih kurang je rasa dia

    ReplyDelete
  9. biasa ke giant, lalu aje kat uncle jack ni, azah.
    sebab ke sana utk beli brg basah.
    lom sempat makan2 di uncle jack.
    will try some day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. kat giant ada la UJ ni :D nnt cuba la sis. hehe

      Delete
  10. ikut tempat jugak ni sebab haritu try hambar sikit rasa dia tapi okay la kalau lapar sangat :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. kalau dah lapar sangat, makan ajelah, haha

      Delete
  11. anak akak suka sgt lah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fav budak la kan kalau ayam gorengg

      Delete
  12. ooo maknanya UJ ni ada kat mana2 giant laa yek... sm laa kt sini... kalu sy sggh giant ms perut berkeroncing, sy bli jg kt UJ ni...ayam dia kena dgn tekak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. UJ memang kat giant jee. kan kalau lapo boleh la makan ni

      Delete
  13. Nasi ayam uncle jack mmg sedap. Kalau tempat tu ada Giant, pasti ada Uncle Jack.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. UJ ada kat giant je. hehe

      Delete