Day 11 – 5 facts about you

Salam.




harini hari kesebelas kita buat 30 days challenge! hihi. kalau sesiapa kekeringan idea nak buat post apa setiap hari, boleh rujuk game ni di SINI. haa boleh menambahkan 30 entri post yang baru kan :D



okay untuk harini challenge 30 days 30 things ni dia nak azah menceritakan 5 fakta tentang diri azah. fuhhh. bila cakap pasal fakta diri ni paling takut sebab takut takut tercerita benda yang tak sepatutnya. hahaa. mudahan takde cerita benda pelik la ye. haha. okay okay. jommm baca 5 fakta tentang azah.



  • azah kahwin muda

ya ya. untuk yang baru kenal azah, selamat datang ke ruang bacaan blog azah :) azah berkahwin pada usia yang sangat muda. umur 21 tahun. hehe. kalau hijriah dah 22 tahun :P alhamdulilah, semua urusan dipermudahankan. mas kahwin pun alhamdulilah cukup cukup tenang je telinga azah bila wali azah cakap nak mas kahwin biasa-biasa macam orang biasa. alhamdulilah. terima kasih wali dan mak sebab mudahkan urusan azah. hihi

  • azah anak bongsu

azah anak bongsu dalam adik beradik. dan azah kahwin ni pun dah langkau 3 abang atas pada azah. hihi. mujur suami tak kena denda sebab langkau 3 abang tapi istilah langkah bendul tak wujud kan bila ada abang di atas azah? eh ye ke? haha. azah pun tak tahu




  • azah anak perempuan sorang je dalam adik beradik


ya. dalam ramai adik beradik, azah sorang je perempuan tunggal dalam adik beradik. azah takde kakak perempuan, azah takde adik perempuan. memandangkan azah hanya ada 6 orang abang, jadi azah akan dapat 6 kakak ipar. alhamdulilah. bila duduk rumah sendiri tak kena pakai tudung sangat sebab semua ipar duai kita perempuan kan. haha. tu bestnya jadi perempuan tunggal :P


  • suami dan azah sama-sama anak bongsu

suami bongsu. azah pun sama. oh ye, kami sama-sama anak ketujuh jugak :P dia anak ketujuh dari dua emak. azah anak ketujuh dari satu emak. hikhik. kalau dah jodoh tak kemana lah kan :P


  • gelaran nama ayah ibu suami dan azah sama 

selain dari anak bongsu, gelaran yang diberikan khas kepada mak ayah kami pun sama. keluarga azah, gelaran diberi "abe mey MDT dan kakdah" , keluarga dia pulak "abe mey LEBAI dan kakdah". hahaha. memori yang boleh diberikan pada anak cucu kelak kannn.



okay cukup 5 fakta tentang diri azah. apa pulak 5 fakta korang? :S




7 comments:

  1. sweetnya banyak yang sama dengan suami, no wonder la dia jadi bff azah :P

    ReplyDelete
  2. Fact no 3 kita sama hehe :) Sep sikit.

    Ika datang singgah sini. https://ikashoid.blogspot.my/2018/04/movie-review-belco-experiment-2017.html

    ReplyDelete
  3. nice to know facts about uuu

    ReplyDelete
  4. azah ore mano? ore tumpat ko? mek pun nikoh mudo jugok. umur 23 nikoh. anok bongsu jugok.

    ReplyDelete
  5. Hahaha pulok duh. Hai, salam oerkenalan xD

    ReplyDelete
  6. yes. sgt awal :)
    tapi best kawin awal ni azah.
    yg aida tgk kawan2 aida la, mesra.
    anak da besar bila umur kita menjelang 40 thn.
    hidup lebih cepat stabil sebab plan hidup semua berdua.

    ReplyDelete
  7. Best jadi anak bongsu. Hehe...

    ReplyDelete