Day 12 – A photo of something that makes you happy

salam.


harini azah nak teruskan game 30 days 30 things, klik SINI kalau nak join ye :D boleh jadikan panduan kalau kalau teringin nak tambah entri. di saat kita buntu nak buat topik apa kan, boleh la rujuk. so harini game 30 things 30 days ni nak azah uploadkan satu gambar yang buat azah happy. 




to be honest, gambar atas ni la yang buatkan azah happy. tak kira la gambar ke atau in a real life, kalau jumpa di mana-mana pun. pasti akan gosok gosok bawah tengkuk dia, belai belai perut dia, buat bunyi meow meow nak attract dia punya pasal. haha. yela kan, meow ni manja dan dia kenal tuan yang suka kucing macam mana.



abah azah pun seorang cat lover. dulu waktu abah azah bekerja di Pantai Sri Tujuh, abah belum sampai lagi di pejabat, kucing dengar je enjin motor abah/ kereta abah, kucing-2 dah kerumun di pejabat abah. haha. abah buka je pintu kereta, haa ada dalam 5-6 ekor menunggu sebab meow meow tahu yang abah azah bawa bekal untuk diaorang :)



mak azah pun sama. cat lover jugak. dari mak azah kecil sampai la sekarang, rumah azah tak putus bela meow ni. meow pembawa rezeki. percayalah cakap azah. alhamdulilah. hidup azah yang sederhana ni tak pernah putus rezeki, walau sedikit pasti ada. tu la salah satu hikmahnya.



bela la kucing, mana tahu kita dapat release our stress kan? korang bela kucing berapa ekor?



11 comments:

  1. same la rumah kite pun.. klau tak bela kucing pun mesti ade kucing yg dtg menyinggah..

    ReplyDelete
  2. comel.. tp ejulz takut kucing.. hehe

    Jemput join segmen ejulz k. :)

    http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

    ReplyDelete
  3. Wah sep sikit geng Meow lover! hehe :3

    ReplyDelete
  4. Amy pun suka sangat dengan kucing tapi part nak membersihkan xxx tu yang malas, heheh.

    ReplyDelete
  5. xde bela kucing tp kucing jiran sllu dtg umah.. jd mcm kucing sndri lak.hee

    ReplyDelete
  6. Suka kucing. Depa ni makhluk yang comel xD

    ReplyDelete
  7. Paling suka bila balik kerja sibuk dekat dapur, dah banyak kucing tunggu nak makan.. mengiow dekat belakang rumah tapi bukan kucing sendirilah.. ;)

    ReplyDelete
  8. aida ni penggeli kucing, azah :)
    sebab dari kecik x pernah dgn kucing.
    tapi, anak-anak aida, aida suh diorang biasa dgn kucing.
    friendly dgn kucing :)

    ReplyDelete
  9. Sejenis makhluk yang forever comel hiks!

    ReplyDelete
  10. Dulu zumal ade gak bela kucing, ade yang hilang ade yang mati. Yang hilang sama warna macam kucing Azah tu...

    ReplyDelete
  11. Setuju sangat! Dekat rumah takde bela kucing sebab kesian dia duduk sorang bila pergi kerja tapi dekat office memang penuh dengan kucing.

    ReplyDelete