Day 8 – A picture of your favourite memory

Assalamualaikum semua. 





bila cerita pasal memori, banyak sebenarnya memori terindah yang berlaku dalam hidup kita kan. ada memori manis. ada memori pahit. kali ni game 30 Things in 30 Days Challenge  minta kita ceritakan pasal satu gambar berkenaan kenangan manis.



salah satu kenangan manis dalam hidup azah ialah bila azah disahkan menjadi isteri kepada sang suami yang azah sangka azah dah takkan dapat dah tapi berkat doa, doa dan doa akhirnya kami disatukan dengan ikatan yang sah. alhamdulilah. sebelum wujudnya kenangan manis ni, beribu halangan dan kenangan pahit yang azah lalui. bukan senang tau nak miliki hadi ni. haha.



teringat bulan puasa 2016. azah menangis bagai nak rak 3 hari. tapi bila fikir balik, haha. kenapa azah tak cerdik nangis sebab lelaki pula kan :P dah lah setahun sebelum tu gaduh besar sampai putus persahabatan. tula kan, bila fikir balik, apa yang berlaku semuanya ada hikmah. setahun menyendiri, setahun azah bergaduh dengan hadi, dia hantar whatsapp azah bluetickkan, dia call azah ignore. fuhhh kental hati betul seorang hadi ni kan.



apa yang berlaku yang lepas, semuanya azah ambil kenangan. yelah kenangan azah dipikat, kenangan untuk memikat hadi. hahaa. korang doakan azah kekal dengan hadi selamanya ye. allahummaa aamiin ya rabbal alamiin.



Kalau sudi baca kisah kahwin azah, boleh juga baca dari awal

Part 1 : Awal Perkenalan
Part 2 : Pentingnya Restu Keluarga
Part 3 : Dugaan Bertunang
Part 4 : Prosedur Asas Perkahwinan
Part 5 : Majlis Perkahwinan
Part 6 : Pilunya Majlis Bertandang 



9 comments:

  1. semoga perkahwinan azah kekah bahagia hingga ke jannah :)

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah, jaga hubungan elok2. Semoga kekal selamanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin. tq atas doa sis mai

      Delete
  3. Arghhh sweeettnyaaa!!>_< Hana dah tersengih macam kerang terlebih masak ni hehe :3 Semoga till jannah ~aamiin <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii. hahaha. aamiin. tq adik

      Delete
  4. Inilah asam garam kehidupan, pahit manis, semuanya ada... Cuma, bukan semua orang akan kongsikan kisah mereka...

    ReplyDelete
  5. akhir nya...
    menjadi kenangan paling manis :)
    alhamdulillah.

    ReplyDelete