Tips Atasi Bad Request Nuffnang

Assalamualaikum semua


mesti ada yang terpingga kan bila nuffnang tak boleh buka? ye la, salah satu tempat untuk check pageviewsm unique visitors dan bayaran dah matang ke belum melalui nuffnang kan. mesti ada yang dah nangis dah dekat bucu katil tu kan? haha. dont worry azah ada solution untuk atasi bad request dengan 404 Error ni.


Cara-caranya :

1. masuk ke laman website nuffnang




2. tekan butang lock di tepi secure






3. automatically akan keluar secure connection seperti paparan di atas. tekan COOKIES




4. akan keluaran paparan COOKIES IN USE. lepas tu korang tekan je REMOVE. lepastu tekan DONE



5. refresh page nuffnang.


yay done! so dah boleh la check nuffnang dah kan? selamat mencuba tau :D




10 comments:

  1. selalu jgak jd mcm ni. nti boleh wat steps2 ni

    ReplyDelete
  2. Oh, saya selalu buat clear browsing data je sebab dia terus delete cookies tu. Tapi nuff ni leceh bahagian cookies ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah. leceh sangat bahagian cookies ni. azah pun kkdg clearkan je terus bahagian cookies tu

      Delete
  3. Owh macam tu cara nak selesaikan masalah bad request ni yer. Thanks sharing...

    ReplyDelete
  4. ejulz dah x tau mcm mana nak setting nuffnang lagi dah..

    ReplyDelete
  5. kebetulan azah.
    aida buat perkara ni 3-4 hari lepas tau.
    dah berbulan problem nyer.
    geram. itu yg 3-4 hari lepas google.
    dpt tips mcm di atas tau.
    now baru on nuffnang balik.

    ReplyDelete