#5 Tips Naikkan Pageviews dan Unique Visitors




Assalamualaikum semua!



harini azah nak share pulak tips kelima untuk naikkan pv dan uv ke blog korang ni. sebelum ni azah dah share 4 tips kan? haa, nanti search je guna butang search di sidebar tau :D boleh la korang baca-baca untuk menambah ilmu gitewww. hihi. so harini tips kelima azah nak share ialah :



Pinkan Entri di Blogging Group Facebook



perasan atau tak dekat facebook sekarang dah ada banyak group blogger yang korang boleh pinkan post di situ. ni antara blog group yang azah join di facebook. kalau ada lagi, nanti azah tambah lagi ya.




nanti korang klik je join. nanti admin akan approvekan :)) 



untuk pin entri ni korang kena tahu pukul berapa yang sesuai. korang kena tahu purata pukul berapa orang akan buka facebook. macam azah, azah suggestkan waktu yang sesuai untuk pin blog ialah pada pukul 10 pagi , 4 petang dengan 8-11 malam. selain dari waktu tu, azah jarang pinkan post sebab azah memang yakin tak mendapat sambutan. hahaa. 



kenapa?


sebab pagi orang masih mamai mamai mengantuk :P mostly pukul 10 baru rajin nak online facebook guna laptop. tengahhari orang sibuk nak makan nak solat nak rehat nak masak. haa. malam lepas pukul 11 orang nak tidur dah sebab esok kerja kan. haa betul tak? haha. :D



kalau perasan rutin kita pun macam tu kannn? haa. selamat beramal!






13 comments:

  1. Betul juga tu..thank you tips awak!

    ReplyDelete
  2. terima kasih untuk tips yang berguna ni :D

    ReplyDelete
  3. nice tips, boleh cuba lepas ni

    ReplyDelete
  4. good tips azah. another tips.. ping kan kat group FB yang bukan bloggers + yang banyak members (ribu ribu). memang bantu naikkan PV blog hee

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadhan Azah.. Thanks for sharing ya..

    ReplyDelete
  6. thnxxx for the tips.

    ReplyDelete
  7. tak tahu pula banyak lagi group bloggers dekat fb tu. Nanti nak try join lah. Thanks azah :D

    ReplyDelete
  8. terima kasih atas perkongsian ni :)

    ReplyDelete
  9. Selalu bab ping entri blog dekat group fb selalu tak check time, main hentam je hahaha my bad sebab tu pageview blog tak naik pun.

    Thanks sebab sudi kongsi tip ni, dapat jugak ilmu haha

    ReplyDelete
  10. thanks atas perkongsian
    nak follow group tu lah

    ReplyDelete
  11. Tq for the tips. Follow done. Salam bkenalan

    ReplyDelete