Cikgu Siti vs Cikgu Nor

assalamualaikum semuaa.


tiba tiba rasa nak share kisah first day di sekolah. al kisahnya nama sy ada tiga patah perkataan. waktu lapor diri di sekolah, pengetua aka mudir panggil sy teacher nor memandangkan dah ada teacher azah di MMPM. awalnya sy bersetuju walaupun berat. haha. 😝 sebab tak pernah lagi orang panggil nor. selalunya jiran jiran sekampung, family, family mertua panggil siti. kawan2 dan cikgu2 semuanya panggil azah.

tq ummu feefa buatkan gambar ni ;)

 at first mmg sy okay je dipanggil teacher nor. haha. esoknya sy diberi peluang taaruf (berkenalan) di thobor (perhimpunan), bila sy diberi mic sy trus kenalkan sy teacher siti atau cikgu siti je. siap mintak izin mudir. haha. nasib baik mudir sporting cakap okay je nama siti 😂😂😂



sekarang alhamdulilah, masuk 2 minggu dah belajar dan mengajar. mudahan anak2 murid teacher boleh jawab soalan minggu depan eh. awak nak exam, teacher lak nervous. adehh

10 comments:

  1. Hehe biasalah cikgu yang nervous lebih kan hikhik. Moga semua student dapat jawab la ye nanti

    ReplyDelete
  2. hihi jangan buat tak tau ja bila nama kena panggil. hahahaha jenuh kang cikgu tu panggil azah. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. nama panjang sgt, pening student :D

      Delete
  3. dua2 nama pun comel secomel tuannya! Faham sangat feeling nervous tu haha

    ReplyDelete
  4. Ingat masa exam dulu, Umi aka Cikgu Fizik ada cakap murid-murid jawab exam nampak rilek je cikgu pulak dupdapdupdap hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. betulll. budak rileks je. cikguu je banyak nervous. adehh

      Delete