Salam Sifar GST

Assalamualaikum semua!


Sedar tak sedar dah hampir separuh dah kan kita berpuasa. fuuu. tengok pada last post, posted on 18 June 2018, almost 18 days dah berlalu. haha. lamanya azah tak update. bersarang bersawang dah blog azah ni ya! kehkeh.





alhamdulilah. salam 1 June semua. selamat menyambut bulan baru dan sedar tak sedar juga, dah sebulan 2 hari officially jadi cikgu :) alhamdulilah. tercapai la kan cita cita tu. haha. di kesempatan bulan baru ni, azah nak ucap juga salam sifar GST. yay! tadi kan sempat ke kedai RM2. sebelum ni RM2.12, harini membeli jadi RM2 je. haha. imma happy girl!



tapi kan viral di facebook, dalam keadaan sifar GST pun, masih ada kan peniaga yang ambil kesempatan. dulu waktu GST harga murah sikit, ni dah sifat GST, tup tup ehh jadi mahal pulak. alahai. kita jugaklah yang kena tanggungnya kan. huhu.



by the way, korang dah membeli ke barang dengan kadar sifat GST ni? xD



No comments