#MikiTheCat Hilang Tanpa Jejak

Assalamualaikum semua


al kisahnya hari jumaat lepas wedding abang azah yang keenam, azah dan husband berbulan madu #honeymoonsangat :P di pantai Bachok. nanti azah update entri honeymoon tu ya. azah bertolak ke sana lepas solat jumaat.



azah dan husband balik sini petang sabtu. hmm. dan apa yang berlaku sangat mengecewakan azah. azah balik je, mak azah bagitau Miki hilang entah ke mana. mulanya bergelak ketawa la jugak sebab abang azah yang keempat syak Miki ikut azah naik kereta ke Bachok tapi mustahil lah. memang takda pun waktu kami dalam perjalanan ke sana.


biasanya kalau sebelum ni Miki keluar, sehari je dan dia akan balik jugak tapi sampai sekarang hampir sebulan Miki tak juga balik-balik. rindunya kat dia Allah je yang tahu. dua tahun kebelakangan ni, dah 3-4 ekor kucing azah hilang tanpa jejak. samaada hilang diambil orang/dibuang orang/mati tanpa meninggalkan kesan.





Allah. moganya kalau Miki diambil orang, harapnya tuan baru tu jagalah Miki elok-2. sayangilah dia, belailah dia. kalau dia dah tiada di muka bumi ni, mudahan Miki maafkanlah segala kesalahan daku. dan jika Miki dibuang orang tanpa belas kasihan, harapnya Miki dapat balik jugak, jumpa jugak rumah ni satu hari nanti. amin amin ya rabbal alamiin :'(



20 comments:

  1. Allahurabbi sedihnya..kat rumah mak pun bela banyak kucing. Tiap kali kucing hilang mesti kitorang pi cari keliling kampung. Sedih perasaan hilang tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. abu, miko, miki belum jumpa2 lagi. ke manalah mereka :(

      Delete
  2. Allah sedihnya kalau kucing hilang, cousin sha haritu sampai demam kucing dia hilang. semoga miki baik baik saja kat luar sana

    ReplyDelete
  3. kesian.. semoga miki selamat kembali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah, harap dia balik juga nanti

      Delete
  4. Aamiin.. semoga Miki baik-baik je

    ReplyDelete
  5. faham perasaan azah tu sebab kucing pernah hilang jugak. Sampai kirim doa ke mekah mintak dipertemukan balik tapi sampai sekarang takde berita :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudahan kucing2 tu akan jumpa juga jalan balik rumah kita kan

      Delete
  6. lainnya muka azah dalam pic ni, hehe

    ReplyDelete
  7. insyaAllah. tp sedih wei hilang kucing. mek pernah hilang kucing gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. sedih sangat kalau kucing hilang ni

      Delete
  8. lama dah tu Miki tak balik rumah.huhu

    ReplyDelete
  9. alahai Miki.. pegi manalaaa ni balikla T.T

    ReplyDelete
  10. Sedihnyaaaa... :'( I feel you kak Azah T^T jiwa brutel ni rasa sebak baca perenggan terakhir tu T^T

    ReplyDelete